Børsdagen

Oslo Børs endte med solid oppgang

Etter en blytung start på uken, kom Oslo Børs sterkt tilbake i dagens handel. Godt hjulpet opp av blant andre Telenor og Nordic Mining.

DAGEN DERPÅ: Det er bedre stemning på Oslo Børs tirsdag.
 • Svein Olav Sæter
 • Joachim Birger Nilsen
 • Harald Hoff
 • Anders Lang-Ree
Publisert:

Det var vesentlig bedre stemning på Oslo Børs tirsdag, etter en bekmørk mandag. Hovedindeksen endte tirsdagens handel med en oppgang på 1,40 prosent, til 1.119,50 poeng. Det er 15 poeng mer enn ved stenging mandag.

Dermed henter markedet seg noe inn fra mandagens fall, da Børsen falt med over to prosent og med det noterte det største tapet på én dag så langt i år.

Mange av tungvekterne hadde en god handelsdag. Nordic Mining steg markant etter ny avtale om kontroversielt gruveanlegg. Telenor og Tietoevry kom på sin side med ferske regnskapsrapporter, og er også blant dagens vinnere.

Kjempenes dag

Telenor slapp tirsdag resultatene for andre kvartal. Nøkkeltallene viste både en nedgang i omsetningen fra 28.98 til 27,16 milliarder og et resultat etter skatt som halverte seg fra 4,43 til 2,19 milliarder. Resultatfallet skremte ikke aksjemarkedet.

Telegiganten endte handelen med en oppgang på 3,11 prosent, og er med det blant dagens vinnere, kun bak Norwegian Air Shuttle, som endte opp 3,75 prosent.

Omsetningen til Telenor ble en milliard lavere enn analytikernes forventninger på forhånd, mens resultatet ble 600 millioner lavere. Selv om resultatene var svakere enn ventet og dårligere enn andre kvartal i fjor, tror Telenor utviklingen for resten av 2021 vil bli bedre enn i fjor.

Av andre tungvektere steg også Yara og Equinor, med henholdsvis 2,76 og 1,57 prosent. Samtidig gikk DNB-aksjen sideveis, og endte helt flatt.

Les også

Går hardt ut mot Telenor-salg: – Dynket i korrupsjon

Bomtur for Aker BP - fant ikke olje i Stangnestind

Oljeselskapet Aker BP, der Kjell Inge Røkkes Aker er største eier, har gitt Barentshavet én sjanse til. Tirsdag slapp selskapet en nedslående melding om at det ikke har funnet ny olje, noe som kan være slutten på selskapets leting i området.

Aksjen startet dagen med oppgang, snudde deretter til nedgang, og tilbake til oppgang. Aksjen endte handelen med en oppgang på 0,08 prosent.

Oljedirektoratet melder tirsdag at resultatet fra boringen av letebrønn 7234/6–1 i lisens PL858 er klar. Ifølge direktoratet ble det ikke funnet olje, men kun et «lite gassfunn» med dårlig til moderat reservoarkvalitet.

Les også

Aker BP fortsetter resultatveksten i andre kvartal: Holder på utbytteplan etter oljeprisløftet

Nordic Mining skyter opp etter intensjonsavtale

Nordic Mining har signert en intensjonsavtale med amerikanske Kronos, opplyser selskapet i en børsmelding tirsdag morgen. Avtalen innebærer at Nordic Mining selger all deres rutilproduksjon fra gruven i Engebø til Kronos de neste fem år.

På morgenen skjøt Nordic Mining-aksjen opp over ti prosent, men dempet seg siden. Aksjen endte opp på 2,91 prosent.

Gruven ved Førdefjorden har tidligere vært gjenstand for stor kontrovers og har møtt motstand fra miljøvernorganisasjoner.

Les også

Norsk gruveprosjekt jakter to milliarder - venter interesse fra Japan

Aker Horizons lanserer energiplattform i Chile

I januar sikret Aker Horizons seg en eierandel på 75 prosent i Mainstream Renewable Power, et selskap som driver med vind- og solenergi.

Nå skal dette selskapet bygge en energiplattform med kapasitet på én gigawatt. Plattformen skal bestå av seks enkeltstående prosjekter, og inkluderer prosjekter for både vind og solenergi.

Aker Horizons-aksjen steg med 0,57 prosent tirsdag.

Oljeprisen flater ut og krona er svak

Tirsdag er utviklingen flat for oljeprisen, etter å ha falt fra 73 dollar i helgen. Rundt 16.30 handles ett fat nordsjøolje (brent spot) til 68,89 dollar per fat i spotmarkedet, og står dermed med en oppgang på 0,26 prosent.

Samtidig er kronen på sitt aller svakeste i år. Økt smittefrykt, fall på børsene og nedgang i oljeprisen bidrar til den svake krona.

Tirsdag rundt 16.30 koster en dollar 9,056 kroner, det meste siden november i fjor. I starten av juni kostet en dollar 8,25 kroner, mens kursen har vært under 8,2 kroner på det laveste i april i år.

Kursen på 10,66 kroner per euro tirsdag rundt 16.30 er den høyeste siden desember i fjor.

Les også

Kronen svekker seg videre: Nærmer seg ni mot dollar

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

 1. Årets beste dag på Oslo Børs

 2. Aker Carbon Capture falt tungt etter nedgraderinger

 3. Flat slutt på resultatuken på Oslo Børs

 4. Oslo Børs tynges av kursfall for Equinor

 5. Shippingløft på rekordhøy Oslo Børs