Børsdagen

Oslo Børs endte med solid oppgang

Oslo Børs fortsatte oppgangen fra tirsdag og har dermed hentet inn mandagens fall. Men fremdeles er det et lite stykke til toppnotering.

Sola skinner på børs onsdag ettermiddag.

Håkon Mosvold Larsen
  • Svein Olav Sæter
  • Anders Lang-Ree
Publisert:

Oslo Børs endte onsdagens handel med en oppgang på 1,11 prosent til 1131 poeng, og har med det hentet inn mandagens kraftige fall.

Fallet på 2,39 prosent mandag var den kraftigste nedgangen på en handelsdag hittil i år. Tirsdag hentet børsen seg noe inn med en oppgang på 1,4 prosent.

Etter videre oppgang onsdag, er indeksen nå tilbake på nivået fra forrige fredag. Samtidig er det fortsatt 22 poeng til toppnivået på 1153, notert onsdag forrige uke.

Forventer resultathopp for Equinor

Om én uke legger Equinor frem kvartalstall. I dag slapp analytikerne deres forventninger.

Tallslippet er ventet å vise en kraftig forbedring fra samme periode i fjor. Analytikerkorpset anslår et justert resultat etter skatt på 1,76 milliarder dollar i andre kvartal. Det ville vært et kraftig resultathopp fra samme periode i fjor, da det samme tallet endte på 0,646 milliarder dollar.

Equinor-aksjen steg onsdag med 2,36 prosent.

En oversikt over analytikernes estimat viser også at de venter positive resultater i alle områder unntatt fornybarvirksomheten, hvor det er anslått et justert resultat før skatt på minus fem millioner dollar.

Les også

Equinor: 70 prosent økning i personskader i andre kvartal

Kahoot-byks etter Zoom-app

Kahoot slapp onsdag ettermiddag nyheten om at de samarbeider med Zoom om å lage en app de skal integrere med den populære tjenesten for videosamtaler.

Ved stenging er Kahoot-aksjen opp 8,43 prosent.

– Zoom er en av de mest populære plattformene folk bruker til å spille Kahoot-spill og presentere med Kahoot på. Vi er begeistret over å presentere denne nye appen, sier Eilert Hanoa, Kahoot-sjef.

Kahoot annonserer ny integrering med Zoom

Otovo selger for mer enn i fjor

Ifølge en børsmelding onsdag morgen selger solcelleselskapet Otovo mer enn i fjor. Til tross for at det ikke var et eneste tall å finne i børsmeldingen, satte Otovo-aksjen fart kort tid etterpå.

Otovo-aksjen steg onsdag ettermiddag med 5,41 prosent, etter å ha falt tilsvarende ukens første to handelsdager. Aksjen endte imidlertid dagen helt flatt.

Otovo har så langt i år solgt mer enn de gjorde i løpet av hele fjoråret. Til sammenligning solgt de nesten like mye i 2019 som i 2020.

Vesentlig oppgang for lakseprisen

Før børsåpning viste nye tall fra Statistisk sentralbyrå at eksportprisen for laks økte med rundt ti prosent.

Med en kilopris på 64,69 kroner for fersk laks, fikk oppdretterne åtte prosent mer enn uken før og ti prosent mer enn samme uke i fjor.

Ukeprisen var også høyere enn gjennomsnittet så langt i år, som ligger på 59 kroner kiloen.

Eksportprisen øker

Oljeprisen stiger markant

De amerikanske børsene i New York hadde tirsdag kveld deres største byks siden mars. Der steg både Dow Jones, Nasdaq og S&P 500 opp mer enn 1,5 prosent.

Asia-børsene klatret samtidig i morgentimene før børsen åpnet onsdag morgen, men det var kun Nikkei225, hovedindeksen i Japan, som endte med oppgang. Det skjer etter at Nikkei225 har falt de fem foregående dagene. Indeksen steg 0,58 prosent, mens hovedindeksen i Hongkong falt 0,10 prosent.

Onsdag morgen var oljeprisen nede på 69 dollar blank for ett fat nordsjøolje. Cirka kl. 16.40 har oljeprisen gått opp til 71, 67 dollar fatet, som er opp 4,59 prosent for dagen.

Les også

Nordmenn hamstrer aksjer: – Mange har overdreven selvtillit

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

  1. Rederi føk opp på positiv Oslo Børs

  2. Uken endte med fall på Oslo Børs

  3. Oslo Børs endte med solid oppgang

  4. Norwegian steg etter passasjertall

  5. Nok en rekord på Oslo Børs