Facebook slår analytikernes forventninger: Dobler resultatet fra i fjor

Facebook leverte en omsetning på 29,07 milliarder dollar, og et resultat på 10,39 milliarder dollar, da de la frem kvartalstall tirsdag kveld. Aksjen blir sendt ned i etterhandelen.

Publisert:

Facebook leverte en omsetningen andre kvartal på 29,077 milliarder dollar, opp fra 18,68 milliarder dollar i samme periode i fjor. Det er en økning på 56 prosent.

Nettoresultatet ble 10,39 milliarder dollar for tremånedersperioden noe som er mer enn en dobling fra året før, fremgår det fra selskapets kvartalsrapport. I fjor var resultatet 5,17 milliard.

Av omsetningen til selskapet var 28,5 milliarder dollar fra markedsføring og reklame. Det utgjør med andre ord 98,3 prosent av inntektene til Facebook.

På forhånd var forventet omsetning for på 27,85 milliarder dollar og nettoresultat på 8,76 milliarder dollar, ifølge Dow Jones Newswires. Disse slo Facebook soleklart.

I etterhandelen onsdag ble tek-aksjen sendt ned til 3,83 prosent klokken 22.38 onsdag kveld.

Selskapet spår videre minkende vekst i omsetning for neste kvartal.

App-inntekter

Daglige aktive brukere var imidlertid litt lavere enn ventet, og kom inn på 1,90 milliarder. Analytikerne ventet på forhånd 1,91 milliarder daglige brukere, ifølge Factset.

Facebook-aksjen har de siste tre månedene økt 21 prosent, noe som slår snittet for S & P500 selskap som ligger på 5 prosent, det skriver the Wall Street Journal.

Facebook eier blant annet appen Facebook, WhatsApp og Instagram. Ifølge WSJ er det forventet at tek-selskapet har tjent godt på at stadig flere kunder kjøper produkter direkte via disse appene.

En forandring selskapet har hatt det siste kvartalet er at tidligere salgssjef, Carolyn Everson, forlot jobbet etter mer enn 10 år i jobben.

Rettssaker og monopol

Facebook har det siste kvartalet blitt møtt av tilsynsmyndigheter med kritikk og rettssaker. Dette er som følge monopolmakt, manglende personvern og hatprat i sosiale medier de siste par årene.

I juni kom kongressen i USA med fem nye lovforslag som skal tvinge tek-giganter i USA til å minke monopolmakten til blant andre Facebook. De skal også tvinge tek-giganter som Apple til å betale mer inn til det offentlige, om de kjøper opp konkurrenter i tek-markedet.

Grunnlegger og administrerende direktør i Facebook mark Mark Zuckerberg i møte med EU i 2020.

Tidligere i juni ba det Belgiske rettsvesenet domstolen om en avklaring etter at Belgias datatilsyn gikk til sak mot Facebook. Tilsynet vil begrense selskapets mulighet til å spore og samle inn informasjon om belgiske borgere. Facebook på sin side mener at kun datatilsynet i Irland, der Facebook har lagt sin europeiske virksomhet, kan gå til sak om forhold som gjelder flytting av innsamlede data på tvers av grensene. Dersom det avgjøres at Facebook tar feil kan det åpne for flere søksmål mot Facebook og andre teknologiselskaper.

Tjenestemenn i EU tok i juni også ut monopolsak mot Facebook. Bakgrunnen skal ligge i spørsmål om selskapet misbrukte monopolstillingen sin og skapte vridninger i markedet for rubrikkannonser ved å tilby tjenesten Marketplace gratis til sine 2 milliarder bruker.

Forrige uke fikk Facebook kritikk av President Joe Biden for manglende kontroll på spredning av misinformasjon på sine plattformer. Det skriver CNBC.

Selskapet har en markedsverdi 1.102 milliard dollar viser tall fra Infront onsdag.

Publisert: