Oslo Børs snudde til pluss: Uken endte likevel med et fall sett under ett

Børsen falt fra start, men gjorde så en helomvending. – Mange tenker nok at dette er en mulighet til å komme inn i markedet, sier investeringsdirektør Leif-Rune Rein i Nordea Liv.

Publisert:

Hovedindeksen var ned 1,7 prosent til 799,54 poeng fra start.

Utviklingen snudde deretter, og Hovedindeksen endte opp 0,81 prosent til 820,32 poeng fredag.

Les også

Wall Street raste: – Fallet i dag er en «reality check»

Det skjer etter at indeksen var ned 3,1 prosent torsdag. Børsen endte med fall for uken sett under ett.

Investeringsdirektør Leif-Rune Rein i Nordea Liv er usikker på om børsfallet på Wall Street torsdag er starten på en større korreksjon eller om det er kortvarig.

– På den ene siden har markedet gått veldig mye, kanskje litt i forkant av det burde ha gjort. Mange tok nok gevinst torsdag kveld, så det ble voldsomme utslag, sier Rein til E24.

Rein sier det ikke er tvil om at oppgangen har vært rask, og at mange har blitt sittende på sidelinjen.

– Mange tenker nok at dette er min mulighet til å komme inn i markedet. Det er ikke ofte indeksene på Wall Street faller fem-seks prosent, sier Rein.

Investeringsdirektør Leif Rune Rein i Nordea Liv

Oljeprisfall

Oljeprisen falt kraftig i natt og var ned over tre prosent for dagen. Fredag har brentoljen hentet inn noe av fallet og stiger 2 prosent til 39,08 dollar fatet.

Prisen har hentet seg inn etter å ha vært rundt 37 dollar fatet på det laveste i natt, ifølge tall fra Infront.

Også Wall Street stiger, og det er i skrivende stund en innhenting også i USA.

– Veldig høy prising

Nordea Markets peker på at et viktig spørsmål er om dette blir kortvarig, eller er starten på en ny omfattende korreksjon, slik vi så i mars.

«Risikobildet er nå ikke så ille som det var da, og vi har fått kraftige stimuli fra sentralbankene som støtter markedene. Det taler for et mindre fall enn i mars», skriver Nordea i en morgenrapport.

Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank sa torsdag kveld at han tror nedgangen på Wall Street vil spre seg til Oslo Børs og de europeiske markedene fredag.

– Veldig høy prising av mange aksjer forsterker ofte kursfallene når stemningen surner. Både Oslo Børs og globale aksjer har vært priset på høyeste nivå på nesten 20 år, sa Lie til E24.

Les også

Børsfall i Asia etter ras på Wall Street

Les også

Wall Street raste: – Fallet i dag er en «reality check»

Publisert: