Dette skjer denne uken: Flyselskapene i resultatilden

Denne uken holder investorene et øye med amerikanske inflasjonstall. Samtidig kommer det ferske kvartalsrapporter fra flyselskapene Norwegian og SAS, som har blitt sterkt preget av coronaviruset det siste kvartalet.

Joachim Bernhardsen, Senioranalytiker i Nordea Markets
Publisert:

Senioranalytiker i Nordea, Joachim Bernhardsen, mener at ukene fremover vil gi en god indikator på den interne pengepolitikken i Norge og USA.

– I USA diskuterer de den interne pengepolitikken, og vi følger med på om det vil føre til et høyere inflasjonsnivå.

Bernhardsen forteller inflasjonsnivået pleier å gå sakte opp og ned med to prosent i gjennomsnitt over tid, og er med på å styre tiåret som kommer.

– Her kan det hende at det kommer noen spennende oppdateringer i løpet av uken, forteller analytikeren.

Les også

Regjeringen vil redde ONS med 21 millioner

Ellers så skulle investorene denne uken forberedt seg til den internasjonale oljekonferansen (ONS) som skulle blitt holdt i Stavanger.

Den har nå blitt flyttet til digitale plattformer på grunn av coronaviruset.

Les på E24+

Knallhard Sevland-kritikk etter ONS-avlysning

Kvartalsrapporter for flyselskapene

Resultatrushet fortsetter denne uken, og mye av oppmerksomheten vil gå til de kommende rapportene fra flyselskapene Norwegian Airlines og SAS.

Sistnevnte forventes å levere en rapport med blodrøde regnskapstall.

Jacob Pedersen, analysesjef i Sydbank, sier til danske Børsen at SAS har hatt en markant nedgang i egenkapital og derfor er konkurs i regnskapsmessing forstand hvis det ikke var for lån og støtte.

– Det er selvfølgelig interessant å følge med på rapportene til flyselskapene ettersom de har vært gjennom en usikker tid. Det blir spesielt interessant å se hva de vil gjøre fremover, sier Nordea-analytiker Bernhardsen.

I tillegg kommer det kvartalsrapporter fra hydrogenselskapet Nel og laksekjempen Mowi.

Forrige uke meldte meglerhuset Berenberg at de har tatt opp dekning av Nel-aksjen og anbefaler kjøp.

Anbefalingen kommer i forbindelse med at meglerhusets analytiker James Carmichael har tatt for seg EUs hydrogenstrategi. Han mener at strategien representerer et betydelig fremskritt for industrien og at mulighetene for elektrolysører vil bli enorme.

Les også

SAS-aksjen faller: – Begynner å gå opp for aksjonærene at verdiene er borte

Les også

Milliardtap for Norwegian-aksjonærene

Makrotirsdag

I løpet av tirsdagen kommer norsk BNP for andre kvartal. Det er ifølge Bernhardsen ventet å bli alt annet enn lystig lesning.

– Det har vært et betydelig fall i aktivitet i april og mai måned, siden vi i stor grad hadde nedstenging. Det er derfor ventet en stor nedgang, sier Bernhardsen.

I tillegg trekker analytikeren frem den tyske Ifo-indeksen, som måler tyske virksomheters vurdering av nåværende situasjon og fremtiden.

– Undersøkelsen som blir lagt frem på tirsdag vil gi oss en indikator på den tyske økonomien. Bortsett fra det er det ingen store nøkkeltall vi vil være opptatt av denne uken, forteller Bernhardsen.

Les også

Norges Bank holder renten på null som ventet

Les også

Airbnb bekrefter: Har søkt om børsnotering i USA

S&P 500 med nytt rekordnivå

S&P 500-indeksen i USA endte forrige uke på 3.397,16 poeng og nytt rekordnivå. Ved nyttår var indeksen på 3.230 poeng.

Det er flere tek-giganter som har vært med på å dra opp snittet, inkludert teknologiselskapet Nvidia, betalingstjenesten Paypal, Amazon og iPhone-produsenten Apple.

– Det har vært en god tid for S&P 500 den siste uken, der teknologiselskapene driver mye av oppgangen. For utenom disse hadde det ikke vært like mye positivitet på Wall Street.

Forrige uke markerte også et historisk høydepunkt for elbilprodusenten Tesla, som ble handlet til rekordhøye 2.049,98 dollar per aksje ved børsstengning fredag.

22. september har Tesla planlagt en «Battery Day», der selskapet skal presentere hvor langt de har kommet i batteriutviklingen. Wedbush-analytiker Dan Ives tror det vil komme banebrytende nyheter under fremleggelsen.

– Det blir interessant å følge med på fremover, også for å se om flere selskaper kan hente inn tek-gigantene, avslutter Bernhardsen.

Publisert:

Her kan du lese mer om