Børsdagen

Oslo Børs snudde til pluss

Legemiddelselskapet Bergenbio falt nærmere 19 prosent onsdag. Bedre gikk det for tørrlastaksjene, der John Fredriksens Golden Ocean løftet seg med mer enn ti prosent.

Hovedindeksen var under nullstreken i løpet av dagen, men hentet seg inn igjen.

Fredrik Hagen/NTB scanpix
 • Erik Steinsbu Wasberg
 • Hanna Ghaderi
 • Sondre Olav Thomassen Nes
Publisert:

Hovedindeksen endte på 841,72 poeng onsdag, noe som ga en oppgang på 0,31 prosent for dagen. Oslo Børs var i minus deler av dagen, men hentet seg siden inn igjen.

Flere tørrlastaksjer gjorde det sterkt onsdag. John Fredriksen-dominerte Golden Ocean endte dagen opp 10,64 prosent.

Equinor ble dagens mest omsatte aksje, og steg med 0,25 prosent. Hydrogenselskapet Nel steg med 3,03 prosent og Telenor falt med 0,82 prosent. Tungvekterne DNB og Mowi steg med henholdsvis 0,07 og 0,24 prosent.

Prisen på et fat nordsjøolje (brent spot) stiger med 1,11 prosent og handles til 43,70 dollar. Amerikansk lettolje (WTI) er opp med 0,75 prosent for dagen til 41,38 dollar fatet.

Brakfall etter oppdatering

Dagens taper er Bergenbio, som startet dagen med et fall på mer enn 30 prosent. Aksjen har hentet seg noe inn, og fallet er i skrivende stund dempet til en nedgang på 17,7 prosent.

Det Trond Mohn-dominerte legemiddelselskapet endte dagen ned 18,82 prosent. På det meste falt Bergenbio-aksjene med over 30 prosent.

Selskapet varslet tirsdag at Storbritannias forskningsråd (UKRI) valgte å avslutte støtten for en klinisk studie av Covid 19-Accord (Accelerating COVID-19 Research & Development Platform), som ble gitt til universitetssykehuset i Southampton.

Det vil ikke bli forsket på nye pasienter, men de som allerede er en del av studien vil fortsette i undersøkelsen inntil videre. Bergenbios legemiddel bemcentinib var ifølge børsmeldingen den ledende kandidaten i studien.

Les også

Coronastudie med Bergenbio-legemiddel mister støtte

Subsea 7-resultat

I morgentimene leverte Subsea7 langt svakere tall i andre kvartal enn på samme tid i fjor. Selskapet leverer et resultat etter skatt på minus 910,9 millioner kroner, blant annet på grunn av kraftige nedskrivninger av verdier. Aksjen steg 3,42 prosent.

I forbindelse med kvartalsrapporten ble det også kjent at selskapet vil legge inn et anbud på Equinors Northern Lights-prosjekt, ifølge Infront TDN Direkt.

Subsea 7 jobber dessuten med anbud i Europa, USA og Asia for fornybarsegmentet, opplyser konsernsjef John Evans, ifølge nyhetsbyrået.

– Disse vil sannsynligvis være mindre kontrakter som vil diversifisere ordrereserven vår, uttalte Evans.

Les på E24+

Børskommentar: I Subsea 7 kan du satse på grønn vekst og olje-comeback samtidig

Les også

Oljeprisen: – La deg ikke lure av dagens oppgang

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Aksjelive
 3. Oslo Børs
 4. Bergenbio

Flere artikler

 1. Smell for grønne aksjer – 8,7 milliarder barbert bort i Nel, Scatec og Tomra

 2. Solid start på uken for Oslo Børs

 3. Gassfraktrederier steg på negativ Oslo Børs

 4. Annonsørinnhold

 5. Biotek-fest på Børsen

 6. Oslo Børs stengte i pluss - steg etter vaksinenyheter