Nordiske Ving-guider har ikke fått lønn på en uke

Publisert:

Rundt 200 nordiske Ving-guider i Spania har den siste uken ikke fått lønn etter konkursen i Thomas Cook for to uker siden, skriver Aftonbladet.

– Vi må arbeide til tross for at vi ikke får noen lønn. Sjefene sier at om vi ikke jobber så får vi sparken, sier en reiseleder på Gran Canaria til avisen.

Samtidig skal de ansatte ikke ha fått refundert bensin- og parkeringskostnader som har hatt gjennom sitt arbeid. Enkelte skal ha følt det nødvendig å henvende seg til familie og venner for å låne penger.

– Ving sier vi er sikre, og at selskapet kommer til å klare seg. Men internt er det mange som tviler på om vi kommer overleve i det hele tatt, sier en ansatt til Aftonbladet.

Årsaken til problemene er at de nordiske Ving-guidene er ansatt gjennom Thomas Cook-eide In Destination Incoming. Selskapet gikk med i dragsuget da Thomas Cook begjærte seg konkurs for to uker siden.

– Det rammer dessverre personalet i Spania. En konkursforvalter ble utsett fredag. Vår høyeste prioritet er å få lønnen utbetalt. Vi kommer til å være på, men det er forvalteren som styrer prosessen, sier kommunikasjonssjef Fredrik Henriksson i Vinggruppen Norden til Aftonbladet.

Informasjonssjef Siri Røhr-Staff opplyste til E24 før helgen at det ikke var noen ansatte i Ving Norge eller samarbeidspartnere som ikke hadde fått betalt. Det er ikke kjent om dette også gjelder norske guider i Spania, eller om disse er ansatt i In Destination Incoming.

Det arbeides fortsatt med å finne en langsiktig eier til Ving etter konkursen

Les også:

Les også

Ving om oppkjøp: – Det pågår hyppig møtevirksomhet

Publisert: