REC Solar permitterer minst 100 ansatte: – Vi fikk en på trynet

For andre gang i år må Rec Solar permittere ansatte på grunn av manglende etterspørsel fra Kina.

TØFFE TAK: Rec Solar må på nytt permittere ansatte, men hovedtillitsvalgt håper at de ansatte kan være tilbake på jobb om et halvt års tid.
Publisert:

Permitteringene annonsert på et allmøte onsdag morgen, hvor minst 100 ansatte blir rammet, noe som tilsvarer mer enn halvparten av arbeiderne ved fabrikken i Kristiansand.

– Vi fikk en på trynet her, jeg tror ikke folk skjønner hvor brutalt dette er, sier hovedtillitsvalgt Jarl Valand til E24.

Det var Fædrelandsvennen som først omtalte nyheten.

Bedriften som produserer silisium til solceller har blitt hardt rammet av Kinas kraftige nedtrapping av solcelleinstallasjoner det siste året.

Les også

REC Solar permitterer de ansatte ved fabrikken på Herøya

Tror på oppstart i januar

Tillitsvalgt Valand sier overraskelsen ikke var kjempestor da permitteringene ble annonsert.

– Prisene har bare ramlet, og nå greide vi ikke å følge med lenger ned, sier han.

Kina har lenge stått for brorparten av det globale solcellemarkedet, og dermed har det blitt svært dramatisk for selskaper som lenge var vant med høy etterspørsel.

Valand sier kommunikasjonen fra ledelsen har vært åpen og fin.

– Planen er at vi skal starte opp igjen den 2. januar. Hvis noe skjer i markedet som gjør at vi kan starte opp før, så gjør vi det.

Videre skal man jobbe med prosjekter for å bedre lønnsomheten.

Avsnittet på fabrikken som smelter metall er blant dem som får beholde jobben.

Også mellom 2011 og 2013 var det permitteringer i bedriften, men da fikk de fleste andre arbeidsoppgaver i Elkem, som eide selskapet på den tiden.

Les også

Venstre vil ha krav om solcellepanel på hyttetak

Andre gang på kort tid

Dette er andre permittering på få måneder for Rec Solar, som i mars permitterte samtlige ansatte ved fabrikken på Herøya. Også her var det lavere etterspørsel fra Kina som fikk skylden.

Rec Solar ble dannet i 2013 da Rec ble splittet opp i de to selskapene Rec Silicon og Rec Solar. Deretter ble Rec Solar solgt til Bluestar Elkem i 2014.

Selskapets hovedkvarter ligger i Singapore.

Publisert:

Her kan du lese mer om