Bitcoins Norge-leverandør Alphapoint bekrefter angrep

Selskapet bekrefter til E24 at de har vært utsatt for angrep, men vil ikke gå i detalj - og går ikke inn på om Bitcoins Norge ble rammet, eller om det har påvirket norske Bitcoin-kunder.

Denne beskjeden la Bitcoins Norge ut på sin Facebook-side mandag kveld.
Publisert:

STAVANGER (E24): «Alphapoint ble rammet av såkalt spyd-pishing og SIM swap scam (fremmede tar kontroll over kontoen, jour.anm.)», skriver selskapet i e-posten til E24.

Den er signert et kommunikasjonsbyrå Alphapoint har leid inn.

«Skadene ble minimert», heter det i e-posten.

Videre skriver leverandøren at de har forsikring, og at verken maskinvare eller teknologi har blitt kompromittert.

Mandag ble det kjent at Bitcoins Norge sendte ut en melding om at deres leverandør AlphaPoint ble utsatt for et hackerangrep, og at de måtte «selge unna så raskt som praktisk mulig».

Det vil si, tvangssalg av kundenes kryptovaluta.

Les også

Bitcoins Norge: Kryptovaluta verdt 4,28 millioner forsvant

Endret datoen

Daglig leder Ole Andre Torjussen har tross gjentatte forespørsler ikke ønsket å stille til intervju - men viser til meldinger lagt ut på Facebook.

I en mail sendt til E24 tirsdag kveld skriver han at Bitcoins Norge har blitt gjort oppmerksomme på at datoen for sikkerhetsbruddet ikke var 7. mai, som tidligere opplyst, men 1. mai.

Ifølge Bitcoin Norge vil dette ikke medføre endringer for kundene.

«Etter salg av all kryptovaluta tilgjengelig på vår handelsplattform, har Bitcoins Norge nå midler tilgjengelig til å kunne tilbakebetale de beløpene våre kunder hadde plassert hos oss per 1. mai i år».

Les også: (+) Derfor er bitcoin-rallyet annerledes denne gangen

Torjussen lover at kundene skal få tilbake verdiene sine i norske kroner i løpet av den neste uken - men altså basert på bitcoinkursen av 1. mai, da de først skal ha blitt varslet om Alphapoints problemer

Bitcoinkursen har i tiden siden mai nær doblet seg i verdi.

Innskudd gjort etter 1. mai skal betales tilbake i sin helhet, heter det fra selskapet.

INGEN HJEMME: Bitcoins Norge skal ifølge offisielle oppføringer ha sine bedriftskontorer ved Verksgata 1A i Stavanger, men når E24 ringer på tirsdag ettermiddag er det ingen som åpner. E24 har besøkt totalt fire lokasjoner tirsdag, uten å ha møtt på daglig leder Ole André Torjussen eller andre ansatte i kryptobørsen.

– Et sjokk

E24 meldte tirsdag at en rekke kunder av Bitcoins Norge opplevde mandagens beskjed om tvangssalg som «et sjokk», og at de er misfornøyd med det de oppfatter som utilgjengelighet og manglende informasjon.

– Det er helt sprøtt. Det kan ikke være lovlig å tvangsselge på denne måten, sier en fortvilt kunde til E24, med ønske om å være anonym.

Fått med deg denne? (+) Slik unngår du at kryptovalutaen din tvangsselges

Torjussen skriver i meldingen sendt ut tirsdag kveld at de ikke gikk ut med informasjon om hackerangrepet da de ble klar over det i starten av mai, fordi Alphapoint sa de hadde forsikring, noe som gjorde at styret i Bitcoins Norge «følgelig ble overbevist om å ikke offentliggjøre informasjon om dataangrepet på daværende tidspunkt».

«Mot slutten av juni 2019 ble imidlertid styret informert om at det hadde vært et nytt sikkerhetsbrudd på systemene til Alphapoint», skriver Torjussen.

«Til tross for en rekke forespørsler fra styret har foreløpig ikke Alphapoint kommet med en skriftlig redegjørelse på hva som har skjedd, men Alphapoint har opplyst at både FBI og øvrige politietater i USA er involvert i den pågående etterforskningen».

Informasjon fra Brønnøysundregistrene viser at Torjussen er eneste medlem i styret, og innehar både posten som daglig leder og styreleder.

Les mer om saken:


Kunder fortviler etter sjokkmail: – Det er helt krise
Bitcoins Norge: Kryptovaluta verdt 4,28 millioner forsvant
Bitcoins Norge-sjefen: Verdiene per 7. mai er sikret
Bitcoins Norge har ikke forsikring hos If som dekker tap på spekulasjon
Bitcoins Norge vil tvangsselge kundenes kryptovaluta

Publisert: