Dagen på Wall Street

Borr Drilling steg kraftig – Wall Street endte ned

Borr Drilling gikk mot strømmen på Wall Street etter å ha hentet friske penger. Samtidig var resten av markedet preget av geopolitisk uro.

JUSTIN LANE / EPA
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Sett med norske øyne var det finansmannen Tor Olav Trøims Borr Drilling som stjal mye av oppmerksomheten torsdag kveld. Selskapet aksje steg voldsomt etter at selskapet hentet nær 300 millioner kroner i en rettet emisjon.

For aksjemarkedet sett under ett ble det en mer negativ dag.

Det skjedde etter at kinesiske myndigheter har understreket at de vil svare dersom USA innfører straffetoll på grunn av konflikten rundt coronaviruset. USAs president og flere senatorer mener at Kina gjorde for lite for å håndtere utbruddet da det brøt ut.

Slik endte dagen på Wall Street:

 • Dow Jones falt 0,41 prosent
 • Nasdaq endte ned 0,97 prosent
 • S & P 500 falt 0,78 prosent
Les også

Milliardtap for Royal Caribbean

Kriserammet riggselskap klatret

Det var altså Borr Drilling som ble den store vinneren sett med norske øyne torsdag kveld. Tidligere på dagen bekreftet selskapet at det har gjennomført en emisjon der det henter 30 millioner dollar, tilsvarende 296 millioner kroner.

Det kriserammede selskapet jobber for tiden med kreditorer og verft om en løsning som skal sikre selskapet i to år. Målet er å redusere selskapets balansepris for de neste to årene og dermed styrke selskapets likviditetssituasjon.

Den rettede emisjonen som er gjennomført det siste døgnet har fått en tegningskurs på 0,65 dollar, tilsvarende 6,45 kroner. Dette innebærer at selskapet utsteder 46,15 millioner nye aksjer.

Da handelen på Wall Street stengte for dagen kunne Borr Drilling notere seg en oppgang på 23,38 prosent til kurs 0,70 dollar, tilsvarende 6,96 kroner.

Dermed kan det gå mot oppgang når Oslo Børs åpner fredag. Før Børsen stengte onsdag ettermiddag ble Borr Drilling-aksjen handlet til 5,93 kroner på Oslo Børs.

Varehusgigant varsler tap på nær 11 mrd.

Den amerikanske varehuskjempen Macy’s varslet torsdag formiddag at selskapet venter en skikkelig coronasmell i første regnskapskvartal.

Etter at februar ble en måned som ventet for selskapet, har både mars og april blitt sterkt påvirket av pandemisituasjonen verden står i.

Selskapet anslår et negativt driftsresultat på 1,1 milliarder dollar, tilsvarende 10,9 milliarder kroner i kvartalet. Macy’s opererer med avvikende regnskapsår, noe som gjør at kvartalet går fra februar til april.

Macy’s-aksjen steg 6,11 prosent torsdag kveld etter nedgang fra start. Fra midten av februar har selskapets aksje rast mer enn 70 prosent.

Samtidig har elektronikkgiganten Best Buy levert et justert resultat på 67 cent per aksje, noe som var betraktelig bedre enn analytikernes anslag på 44 cent, ifølge Refinitiv skriver CNBC.

Nettoresultatet endte i kvartalet på 159 millioner dollar, noe som er betydelig lavere enn samme periode året før da resultatet var på 265 millioner dollar.

Det bidro til at Best Buy-aksjen dundret ned mer enn fire prosent torsdag kveld. Hittil i år er aksjen ned rundt 10 prosent.

Les også

Lufthansa i samtaler om redningspakke på 100 milliarder kroner

Færre trygdesøkere

Den nedadgående trenden i antallet førstegangssøkere til ledighetstrygd i USA fortsetter. Forrige uke var det 2,44 millioner som søkte ledighetstrygd for første gang, viser ferske tall fra Det amerikanske arbeidsdepartementet.

Dette er den syvende uken på rad at antallet førstegangssøkere faller etter toppen på 6,9 millioner førstegangssøkere i slutten av mars. Nedgangen fra uken før var på nær 250.000 trygdesøkere.

På forhånd hadde økonomene ventet at 2,4 millioner amerikanere ville søke ledighetstrygd for første gang, ifølge Dow Jones Estimates.

Siden strenge smitteverntiltak ble innført i USA for rundt ni uker siden har 38,6 millioner amerikanere søkt ledighetstrygd, skriver CNBC.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Dow Jones
 3. S&P 500
 4. Nasdaq

Flere artikler

 1. Wall Street-fall etter dystre jobbtall

 2. Airbnb med brakdebut

 3. Oljehopp sendte Wall Street opp

 4. Annonsørinnhold

 5. Wall Street endte splittet - Trump skapte uro

 6. Trøim tegnet seg for aksjer i Borr Drilling for 23 mill. kroner