Fire budgivere kjemper om andel av Alitalia

Fire budgivere, blant dem den mektige Benetton-familien, er klare til å ta over en andel i det kriserammede italienske flyselskapet Alitalia.

KRISERAMMET: Alitalia er det foretrukne flyselskapet til pave Frans. Her går han ut av et Alitalia-fly etter å ha landet på Malmö flyplass i 2016.

Foto: Emil Langvad/tt NTB scanpix
Publisert:

Alitalia har vært under statlig konkursadministrasjon de siste to årene. Mandag er det ventet at en det vil bli tatt en avgjørelse om relansering av selskapet med en ny eierstruktur.

– Det er gode nyheter at det er flere budgivere. Det gir oss flere alternativer å velge blant, skriver Italias finansminister Luigi Di Maio på Facebook.

Atlantia, som drifter motorveier og flyplasser og er eid av den mektige Benetton-familien, er én av budgiverne på det som trolig blir en eierandel på 40 prosent.

De andre er Toto, som også drifter motorveier, Claudio Lotito, som eier fotballklubben Lazio og German Efromovich som tidligere ledet det colombianske flyselskapet Avianca.

Alitalia har ikke gått med overskudd siden 2002, sliter med en fallende markedsandel og har blitt holdt flytende av statlige lån.

– Jeg vil bli den siste ministeren som må håndtere Alitalia, skriver Di Maio.

Her kan du lese mer om