Coronaviruset rammer Apple: Når ikke inntjeningsmålene

Coronaviruset rammer Apple, som sier de ikke når inntjeningsmålene sine grunnet manglende iPhone-produksjon og dårlig etterspørsel i Kina.

Apple-sjef Tim Cook leverte et rekordresultat i slutten av januar. Nå senker selskapet inntjeningsforventningene.

Stephen Lam / X02789
  • Erik Steinsbu Wasberg
  • Amalie Frøystad Nærø
Publisert:

Det skriver selskapet i en melding mandag kveld, som opplyser at de vil komme med mer informasjon i april. Selskapet legger ikke frem noen tall for inntjeningen fremover i denne oppdateringen.

Apple ventet i anledning kvartalsrapporten for fjerde kvartal i slutten av januar inntekter på mellom 63 og 67 milliarder dollar i inneværende kvartal. Forventningene blir nå nedjustert som følge av coronaviruset.

Selskapet understreker at problemene er midlertidige.

Går saktere enn planlagt

«Utenfor Kina er etterspørselen etter våre produkter og tjenester sterk, og i samsvar med våre forventninger», skriver teknologigiganten i meldingen.

Produksjonen som er lokalisert utenfor Hubei-provinsen i Kina går tregere enn det ledelsen hadde sett for seg. Leveringsmanglene vil påvirke selskapets inntekter globalt.

«Alle våre butikker i Kina og mange av våre samarbeidsbutikker har vært stengt. Butikker som har vært åpne har blitt drevet med reduserte åpningstider og med veldig lav trafikk fra kundene», skriver selskapet, som sier de vil jobbe med å gradvis gjenåpne butikkene fremover.

Andre gang

I samme melding skriver selskapet at de sender sine tanker til menneskene og samfunnet som er sterkt berørt av virusutbruddet.

– Apple mer enn dobler vår tidligere annonserte donasjon for å støtte denne historiske helseutfordringen, heter det i meldingen.

Dette er andre gang på 13 måneder at selskapet nedjusterer sine inntjeningsmål på grunn av bekymringer knyttet til Kina. I januar i fjor var grunnen et svakt iPhone-salg i landet.

Les meldingen her
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Apple

Flere artikler

  1. Apple-aksjen falt etter resultatvarsel

  2. Virusuro rammer Apple: Kan møte en stormfull markedsreaksjon

  3. Apple maktet å vokse på tross av virusuro

  4. Annonsørinnhold

  5. Apple leverer rekordresultat i viktig kvartal

  6. Nedgang på Asia-børsene – Apple-leverandører faller