Kvartalsrapporter

Mowi drysser 400 millioner utbyttekroner over aksjonærene

Samtidig gjentar laksekjempen slakteguidingen for året på 445.000 tonn.

Mowi-anlegget på Brattholmen i Nord.

Mowi
  • Hanna Ghaderi
Publisert:

Utbyttet på 0,77 kroner per aksje tilsvarer 50 prosent av det underliggende resultatet per aksje i første kvartal, melder laksekjempen i sin kvartalsrapport.

Mowi melder om et rekordhøyt slaktevolum i første kvartal, som meldt i markedsoppdateringen før rapporten ble lagt frem. Mowi meldte i oppdateringen om et operasjonelt driftsresultat på omtrent 109 millioner euro for første kvartal, med et slaktevolum på 125.500 tonn. Begge tallene slo konsensusforventningene.

Samtidig var kostnadene i havbruk ned med ni prosent.

– Selv om det fortsatt er strenge smitteverntiltak de fleste steder, ser vi at stadig flere spiser mat utenfor hjemmet sammenlignet med forrige kvartal. Etterspørselen i dagligvare fortsatte å være god, noe Mowi nok en gang har klart å dra nytte av gjennom vår integrerte verdikjede, sier konsernsjef i Mowi, Ivan Vindheim.

Ser høyere etterspørsel

Før rapporten var det knyttet stor spenning til slakteguidingen for inneværende år.

Mowi holder fast ved guidingen om et slaktevolum på 445.000 tonn for 2021, og et volum på 109.000 tonn i andre kvartal. I rapporten skriver de at kostnadene er ventet å bli påvirket av lavere slaktevolumer i andre kvartal.

Samtidig tror laksekjempen at etterspørselen etter laks er på vei mot gamle høyder drevet av blant annet lettelser i globale smitteverntiltak. Veksten i dagligvare var på 20 til 25 prosent i kvartalet, og veksten er tydelig blant både nye og eksisterende kunder. Mowi forventer at begge gruppene skal fortsette å øke sitt konsum også etter at pandemien og smitteverntiltakene er over.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Kvartalsrapporter
  2. Mowi
  3. Mowi (tidl. Marine Harvest)

Flere artikler

  1. Analytiker før Mowi-tall: – Utsiktene er vårt fokus

  2. Mowi tjente 1,08 milliarder på driften i første kvartal

  3. Lerøy nær halverte driftsresultatet i første kvartal

  4. Europris melder om sitt beste første kvartal noensinne

  5. Svakere fra Salmar, men slår forventningene