Røkkes IT-selskap henter 1,2 milliarder i ny finansieringsrunde

Kjell Inge Røkkes IT-selskap Cognite prises til 13,3 milliarder kroner. Det er nesten tre ganger så mye som ved en finansieringsrunde i fjor høst.

Kjell Inge Røkke.
 • Eivind Bøe
 • Joachim Birger Nilsen
Publisert:

Kjell Inge Røkkes børsnoterte industrielle investeringsselskap Aker melder onsdag ettermiddag at datterselskapet Cognite har hentet 150 millioner dollar i en ny finansieringsrunde.

Investeringsselskapet TCV står bak finansieringsrunden og vil eie 9,4 prosent av Cognite, mens Aker vil eie 50,5 prosent.

Cognite, som ble startet i 2017, prises i denne transaksjonen til 1,6 milliarder dollar, tilsvarende 13,3 milliarder kroner.

Det er en betydelig økning i verdsettelsen fra en tidligere investeringsrunde i oktober, da selskapet ble verdsatt 550 millioner dollar. Verdsettelsen til Cognite har økt med 8,7 milliarder kroner siden den gang.

TCV-topp Jake Reynolds vil gå inn som styremedlem i Cognite. Finansieringsrunden er ventet å sluttføres tidlig i juni.

Les også

Kjell Inge Røkkes Aker satte nesten ny rekord: Nettoverdiene økte til 62,2 milliarder

Det amerikanske investeringsselskapet TCV har lang erfaring med investeringer i hurtigvoksende teknologiselskaper, fremgår det av meldingen. Tidligere har TCV investert i selskaper som Netflix, Spotify og Facebook, og totalt skal det ha investert mer enn 14 milliarder dollar i ledende teknologiselskaper.

TCV følger dermed det amerikanske venturefondet Accel, som gikk inn på eiersiden i fjor høst.

Cognite er et norsk IT-selskap med Kjell Inge Røkkes Aker som majoritetseier. Hovedproduktet er en programvare, såkalt software-as-a-service (SaaS), som brukes til å samle, behandle og analysere store mengder data.

Selskapet lever av abonnementsinntekter som andre selskaper betaler for å bruke plattformen, og siden alt drives som en skyløsning, vil en ny funksjon eller fiks for en kunde bli tilgjengelig for alle kunder med én gang.

Les også

Tungt fall for Røkkes fornybarselskaper

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Aker
 2. Cognite
 3. Kjell Inge Røkke

Flere artikler

 1. Aker vil ta Cognite på børs i USA

 2. Saudi Aramco kjøper Aker BPs andel i teknologiselskapet Cognite

 3. Kjell Inge Røkkes Saudi-samarbeid corona-forsinket

 4. Betalt innhold

  Røkkes og Lerviks magiske møte med legenden fra Silicon Valley

 5. Betalt innhold

  Ansatte fikk kjøpe aksjer for 14 kroner stykket. Nå er over hundre blitt aksjemillionærer.