Børsdagen

Oslo Børs endte i minus fredag

Element-aksjen skjøt fart på en lunken børsdag.

OLJEPRISNEDGANG: Oljeprisen faller fredag.

Fredrik Hagen / NTB
  • Tyra Kristiansen Stave
  • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Hovedindeksen falt 0,18 prosent til 1.062,37 poeng på ukens siste dag med handel.

Dermed hentet den inn noe av nedgangen fra tidligere på dagen.

Equinor ble mest omsatt og steg prosent 0,37 prosent.

Høyt Element-hopp

Mest oppgang ble det for Element. Aksjen steg 43,04 prosent fredag.

Selskapet har ikke børsmeldt noen nyheter i dag, kun en melding som viser stemmeretter til en generalforsamling senere i mars.

Element har hatt noen turbulente år, med ulike satsinger på kryptovaluta som aldri materialiserte seg til noe, en omstridt låneavtale og en aksjekurs som ble sendt bratt nedover.

Nå skal imidlertid selskapet, som over en periode har stått tomt, på nytt forsøke å realisere kryptdrømmen. Derfor har det kjøpt Distributed Ledger Technologies Ireland, et selskap som driver med bitcoin-utvinning fra et datasenter i Texas.

I en kapitalinnhenting i forbindelse med kjøpet fikk Element investorer som Øystein Stray Spetalen, Arne Blystad, Kristian G. Lundkvist og Ketil Skorstad med som såkalte hjørnesteinsinvestorer.

Siden årsskiftet er aksjen nå opp i overkant av 60 prosent til en kurs på 10,90 kroner. Det tilsvarer en markedsverdi på 208 millioner kroner.

Oljeprisfall

Før børsåpning leverte Akva Group og Andfjord Salmon kvartalsresultater. Akva snudde fra et underskudd på over 121 millioner kroner i fjerde kvartal 2019 til et resultat før skatt på 2,5 millioner kroner i samme kvartal 2020. Styret foreslår også et halvårsutbytte på 1 krone. Aksjen startet dagen i pluss og oppgangen tiltok 5,26 prosent.

Andfjord steg 2,74 prosent etter at selskapet økte underskuddet i fjerde kvartal. Selskapet opplyste at det bygger opp sitt første landbaserte oppdrettsanlegg, og genererer derfor ikke jevn inntektsstrøm ennå.

Petronor meldte før børsåpning at det har hentet 340 millioner kroner gjennom en rettet emisjon. Kursen i emisjonen var på 1,10 kroner per aksje. Aksjen falt 11,13 prosent til kurs 1,15 kroner fredag.

Det var stort sett oppgang på Asia-børsene fredag morgen, der Tokyo-børsen steg 1,73 prosent. På Wall Street onsdag stengte både Dow Jones og S&P 500 til nye rekordnivåer. Også på teknologitunge Nasdaq var det oppgang torsdag kveld. Fredag faller teknologiaksjene noe tilbake.

Oljeprisen, målt i nordsjøolje (brent spot) faller 0,30 prosent til 69,36 dollar fatet.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Oslo Børs
  3. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

  1. Oslo Børs i pluss med solkraft på handelstoppen

  2. Oslo Børs avslutter uken med markant oppgang

  3. Oslo Børs stengte ned - grønne aksjer tynget

  4. Smell for grønne aksjer – 8,7 milliarder barbert bort i Nel, Scatec og Tomra

  5. Negativ ukeslutt på Oslo Børs – karbonkomet dundret ned