Børsdagen

Grønne aksjer falt på flat Oslo Børs

Nel, Scatec og Tomra var blant aksjene med en tung dag på Børsen.

NEDGANG: Mange av de såkalt «grønne» aksjene på Oslo Børs har steget mye den siste tiden, men onsdag endte med fall for flere av aksjene.
 • Ine Brunborg
 • Fabian Skalleberg Nilsen
 • Eivind Bøe
 • Infront TDN Direkt
Publisert:

Hydrogenselskapet Nel falt 8,54 prosent, solenergiselskapet Scatec var ned 7,17 prosent og panteselskapet Tomra falt 2,41 prosent. Dette er aksjer som har steget med to- og tresifret prosent det siste året.

Nedgangen til Tomra kommer til tross for at styremedlem Jan Svensson i Tomra har kjøpt 2.000 aksjer i selskapet til kurs 367,9 kroner.

Hydrogenpro, Quantafuel og Hexagon Purus endte også på taperlisten, med fall på henholdsvis 7,74, 4,31 og 5,04 prosent. Everfuel falt 3,63 prosent.

Hovedindeksen endte ned 0,17 prosent til 1.030,79 poeng. Børsen åpnet med svak oppgang, men snudde litt nedover utover ettermiddagen.

Photocure steg 13,04 prosent. Selskapet har levert sine tall for fjerde kvartal. Her landet resultatet etter skatt på 10,2 millioner kroner, ned fra 42,5 millioner året før.

I rapporten kommer det frem at Photocure dropper omsetningsmålet på én milliard kroner innen 2023 på grunn av coronapandemien.

ABG Sundal Collier skriver i en oppdatering onsdag at fjerdekvartalstallene var solide til tross for suspendert guiding.

«Produktomsetningen kom inn på 98 millioner kroner, som tilsvarer en imponerende 65 prosent årsvekst», skriver meglerhuset.

ABG Sundal Collier kommenterer også at de ser det som negativt at selskapet har gått vekk fra omsetningsguidingen, men noterer seg mangelen på overbevisning blant investorene knyttet til 2023 målene.

Otello falt 4,42 prosent. Storeier Ludvig Lorentzen AS med nærstående har onsdag solgt 3,8 millioner aksjer i selskapet.

Teknologifall i USA

Etter at aksjehandelen åpnet på Wall Street, har den teknologitunge Nasdaq-indeksen snudd nedover og faller 1,3 prosent. Dow Jones-indeksen er på sin side svakt i pluss.

Utslagene kommer etter nedgang på Wall Street kvelden før, da S&P 500 falt 0,81 prosent. Likevel steg de store asiatiske børsene morgenen etter, flere mer enn én prosent.

Oljeprisen stiger før Opec-møte

Ellers er oljeprisen på vei oppover. Ett fat med nordsjøolje omsettes for 63,42 dollar ved børsstenging, opp 1,41 prosent for dagen.

Oppgangen kommer før oljekartellet Opec møtes for å diskutere produksjonskuttene sine på torsdag denne uken. Ifølge medier støtter flere medlemmer i Opec+ ideen om uendret produksjon i april.

Oljeprisen svekket seg tidligere i uken på usikkerhet knyttet til utfallet av morgendagens møte blant medlemslandene i oljekartellet. Opec+ forpliktet seg i desember til en gradvis opptrapping av oljeproduksjonen, med en månedlig økning på inntill 500.000 fat olje pr dag. I tillegg har Saudi-Arabia kommunisert et frivillig produksjonskutt tilsvarende 1 million fat pr dag i februar og mars.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs
 3. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

 1. Oslo Børs faller etter rekordnotering

 2. Oljeaksjer løftet Oslo Børs i pluss

 3. Oppgang på Oslo Børs

 4. Oslo Børs med kraftigste fall siden desember

 5. Sjette handelsdag med oppgang på Oslo Børs