Wall Street brøt tapsrekke

S&P 500 og Nasdaq klatret begge etter flere strake dager med nedgang.

Publisert:

De amerikanske aksjemarkedene klarte torsdag å bryte den negative trenden fra de siste dagene.

Alle de tre toneangivende indeksene steg torsdag, og teknologiindeksen Nasdaq hadde den mest positive dagen. Det etter at indeksen har hatt den tyngste uken av de tre frem til i dag.

Slik ser det ut ved stengetid:

  • S&P 500 endte opp 0,75 prosent
  • Nasdaq endte opp 1,13 prosent
  • Dow Jones endte opp 0,54 prosent
Les på E24+

Søkkrik på kryptovaluta: Formue på 405 millioner

Den brede S&P 500-indeksen bryter med det en rekke på fem strake dager med nedgang.

Nasdaq-indeksen brøt på sin side en tapsrekke på fire dager.

Totalt sett ligger det likevel fortsatt an til å bli en negativ uke på Wall Street, før ukens siste handelsdag fredag. Bekymring rundt høyere renter og frykt for at man har økonomiske nedgangstider i vente ble av analytikere trukket frem som noe av årsaken bak uroen tidligere i uken.

Les også

Vil stanse Microsofts oppkjøp av spillgiganten Activision Blizzard

Blant de store teknologiselskapene falt Google-eier Alphabet 1,3 prosent, mens Amazon, Microsoft, Apple og Meta var over i pluss.

Tesla-aksjen fortsatt den negative utviklingen, og falt 0,34 prosent. Aksjen til elbilprodusenten har falt alle dager så langt denne uken.

Fersk jobbtall

Det kom inn 230.000 nye trygdesøknader (jobless claims) i forrige uke, viser ferske jobbtall som kom før børsåpning.. Det er 4000 flere enn uken før, og akkurat som analytikerne hadde ventet, ifølge Bloomberg.

Samtidig økte antallet som fortsetter å motta ledighetstrygd (continuing claims) til 1,7 millioner for uken som sluttet 26. november. Det er en økning på 62.000.

Dette er det høyeste siden tidlig i februar i år, skriver Bloomberg, noe som kan være et tegn på at arbeidsmarkedet er i ferd med å bli kjøligere.

– Igjen er vi tilbake på at dårlige nyheter er gode nyheter, sier Quincy Krosby, sjefstrateg hos LPL Financial til CNBC.

Det sterke arbeidsmarkedet i USA, med lav arbeidsledighet og høy lønnsvekst, har vært et av argumentene til USAs sentralbank for å sette opp renten. Det kommer i tillegg til den skyhøye prisveksten i landet.

Neste uke er det nytt rentemøte i USA. Den brede forventningen i markedet er at sentralbanken, Federal Reserve, setter opp renten med 0,5 prosentpoeng. Dette er en mer forsiktig økning enn på de fire foregående månedene.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om