Forsiktig på Asia-børsene – Alibaba-aksjen opp

Netthandelsgiganten Alibaba stiger etter å ha levert kvartalsrapport. I Japan nådde prisveksten det høyeste nivået på 40 år forrige måned.

Folk i Japans hovedstad Tokyo opplever som mange andre steder høyere prisvekst enn man er vant til.
Publisert: Publisert:

Det er få store utslag på de viktigste børsene i Asia og Stillehavsområdet fredag.

Oppgangen er sterkest på Hongkong-børsen, der Alibaba er blant aksjene som gjør det bra.

Slik ser det ut rundt klokken 6.00:

  • Nikkei 225 i Tokyo faller svakt 0,10 prosent
  • Hang Seng i Hongkong stiger 0,59 prosent
  • Shanghai Composite faller svakt 0,11 prosent
  • Kospi i Seoul er opp 0,30 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore stiger 1,46 prosent
  • ASX 200 i Sydney stiger 0,23 prosent
Les på E24+

Kommentar: Nå må galskapen i Dof snart ta slutt

I USA var det nedgang på Wall Street torsdag. Alle de tre toneangivende indeksene endte til slutt gårsdagen med forsiktig nedgang.

Flere av sentralbanktoppene i USA har i det siste kommet med uttalelser som understreker at man ikke er ferdig med rentehevingene. James Bullard, som er Fed-sjef i St. Louis, mener styringsrenten potensielt må opp et sted mellom 5–7 prosent for å være innstrammende nok med tanke på den høye prisveksten.

Alibaba opp etter tallslipp

Den kinesiske netthandelsgiganten Alibaba levert resultater for forrige kvartal etter stengetid i Asia torsdag, og aksjen steg både på Wall Street torsdag kveld og på Hongkong-børsen i morgentimene fredag.

Selskapet leverte riktignok et overraskende underskudd på 20,6 milliarder yuan, som tilsvarer rundt 29 milliarder kroner. På forhånd var det ventet at overskudd med omtrent samme siffer, ifølge Bloomberg.

Samtidig har selskapet vedtatt å utvide aksjetilbakekjøpsprogrammet med rundt 15 milliarder dollar, på toppen av de 25 milliardene dollar som allerede var planlagt. Ledelsen uttrykte også optimisme rundt lettelser i coronarestriksjonene i Kina, skriver Bloomberg.

Kinesiske myndigheter har i det siste lettet på noen av de strenge coronarestriksjonene i landet. Samtidig opplever Kina nå økende smittetall.

Alibaba-aksjen er opp 3,96 prosent på Hongkong-børsen rundt klokken 6 norsk tid. Aksjen skjøt opp 7,8 prosent på Wall Street torsdag kveld.

Høyeste japanske prisvekst på 40 år

I Japan kom det fredag inflasjonstall som viste at prisveksten i landet klatret videre forrige måned.

Kjernekonsumprisindeksen var opp 3,6 prosent i oktober målt mot samme måned i fjor. Her ekskluderes prisene på fersk mat, men energipriser er tatt med.

Dette er den kraftigste prisveksten i Japan siden februar 1982, ifølge Reuters.

Inflasjonen var også høyere enn økonomene hadde ventet på forhånd, som var 3,5 prosent, og opp fra prisveksten i september på 3 prosent på årsbasis.

Japans sentralbanksjef Haruhiko Kuroda argumenterte fredag for at de måtte fortsette å støtte oppunder økonomien og holde renten lave, og prisveksten i stor grad er drevet av høyere energipriser som er utenfor deres kontroll.

– Å heve renten nå kan forsinke Japans økonomiske gjeninnhenting, sa sentralbanksjefen ifølge Reuters.

Publisert:
Gå til e24.no