Oslo Børs svakt i minus

En oljepris som faller markant tynget oljeaksjene Equinor og Aker BP tirsdag.

Det har svingt på verdens børser den siste tiden.
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs falt med 0,11 prosent tirsdag etter å ha vaket rundt null tidligere på dagen.

Ett fat nordsjøolje omsettes for 99,9 dollar i spotmarkedet en halvtime etter stengetiden på Børsen – ned 6 prosent for dagen.

Oljeprisen, som har svingt markant de siste par ukene, faller for andre dag på rad. Ifølge Bloomberg skjer dette som følge av en gjenoppblomstring av covid-19 i Kina, i tillegg til bekymring om global økonomisk nedgang.

Markedene generelt preges for øyeblikket av usikkerhet rundt fremdriften i verdensøkonomien, med høye energipriser, høy inflasjon og sentralbanker, med amerikanske Fed i spissen, som må stramme inn på pengepolitikken.

I juni hevet Fed renten med 0,75 prosentpoeng - som var dens første «trippelheving» siden 1994.

Equinor falt 1,25 prosent. Aker BP endte ned 1,79 prosent.

Nordic Semiconductor-aksjen falt

Tirsdag morgen la det norske databrikkeselskapet Nordic Semiconductor (NOD) frem sine tall for andre kvartal.

Aksjen har falt gjennom dagen, og avsluttet med en nedgang på 0,98 prosent.

Selskapet endte med en ebita (inntjening før renter, skatt og nedskrivninger) på 51,9 millioner amerikanske dollar i andre kvartal, som er en oppgang fra 29,2 millioner amerikanske dollar i den samme perioden i 2021. Omsetningen var på 200,2 millioner dollar, og det er første gang selskapet har en kvartalsvis omsetning over 200 millioner dollar.

– Selv om vi passerer en milepæl er vår leveringskapasitet fortsatt påvirket negativt av den vedvarende wafer mangelen, sier konsernsjef Svenn-Tore Larsen i en melding fra selskapet. Etterspørselen etter Bluetooth lavenergi produkter er fortsatt betydelig over nåværende kapasitet, og med wafer begrensningen vil vår kortvarige omsetning fortsatt avhenge av tilbud og ikke etterspørsel.

Resultatvekst for DNB

DNB-aksjen steg med 4,04 prosent etter at selskapet tirsdag morgen la frem et resultat før skatt på 10 milliarder kroner i andre kvartal.

Kvartalsrapporten viser en oppgang i både inntekter og resultat i andre kvartal. De leverte netto renteinntekter på 11,5 milliarder i andre kvartal, en økning fra 9,4 milliarder i samme periode i 2021. Analytikerne hadde på forhånd ventet at DNB ville få et resultat før skatt på 9,096 milliarder kroner, ifølge Infront.

Konsernsjef Kjersti Braathen sier i en pressemelding at norsk økonomi viser seg å være robust i møte med internasjonal uro.

– Norsk næringsliv holder farten oppe, og den høye aktiviteten gjenspeiler seg på tvers av alle bankens områder. Vi venter også at norske bedrifters investeringer vil fortsette å vokse, godt over det vi ser i andre land, sier konsernsjef Kjerstin Braathen.

Aker BP nedskriver 400 millioner dollar

Oljeselskapet Aker BP nedskriver 400 millioner dollar hovedsakelig til stengningen av Ula-feltet flyttes frem til 2028 fra tidligere 2032, skrev selskapet i en børsmelding tirsdag morgen.

Oljeselskapet BW Energy forventer å produsere rundt 10.700 fat med olje per dag i andre kvartal i oljefeltet i Tortue, fremgår det i en børsmelding. Det tilsvarer en produksjon på om lag 975.000 fat olje for perioden som ligger på linje med forventningene.

Pareto Securities nedjusterer kursmålet på Golden Ocean til 11,4 dollar pr. aksje, fra tidligere 14 dollar pr. aksje, og gjentar hold-anbefalingen. Det fremgår av en oppdatering tirsdag.

Publisert:
Gå til e24.no