Aker Offshore Wind favoritt til havvindprosjekt i Japan

Røkke-selskapet er sammen med Mainstream Renewable Power valgt som foretrukket budgiver for å kjøpe en initiell 50 prosent andel av et flytende havvindprosjekt i Japan.

Aker Offshore Wind er ett av mange grønne Aker-selskaper som har blitt skilt ut og notert separat på Euronext Growth-markedsplassen på Oslo Børs. Markedsverdien er på 3,3 milliarder kroner.
  • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

De to selskapene vil nå gå i eksklusive forhandlinger med eier Progression Energy med formål om å skape et spesialselskap (SPV) for å utvikle prosjektet på 800 megawatt videre, ifølge en børsmelding.

Til sammenligning er Equinors britiske Dudgeon-prosjekt på 402 megawatt. Dette prosjektet kostet om lag 12 milliarder kroner å bygge.

Aker Offshore Wind, som utvikler teknologi og som skal bygge og eie vindparker offshore, er ett av mange grønne Aker-selskaper som har blitt skilt ut og notert separat på Euronext Growth-markedsplassen på Oslo Børs. Største eier er Aker Horizons med 51 prosent.

Som flere andre grønne selskaper er det fortsatt under oppbygging og jobber med å sikre seg kontrakter, og så langt tjener det ikke penger.

Aker Horizons eier 75 prosent i Mainstream Renewable Power, som er et ikke-børsnotert selskap med en internasjonal portefølje av sol- og vindprosjekter.

Aker Offshore Wind-aksjen stiger rundt seks prosent i tidlig handel på Oslo Børs torsdag.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aker Offshore Wind

Flere artikler

  1. Akers fornybarselskap feirer ettårsdag: Har vokst til 988 ansatte og 15,6 milliarder

  2. Norway Royal Salmon markant opp på positiv børs

  3. Aker har satset 1,7 mrd. i fornybarselskapet Horizons: Fremover må de stort sett klare seg selv

  4. Shell blir med i Akers hydrogenprosjekt: Vil lage hydrogen av Ormen Lange-gassen

  5. Nye tap for Aker Offshore Wind i tredje kvartal