Horisont Energi dagens store vinner på Oslo Børs

Energiselskapet skjøt opp over 50 prosent etter samarbeidsavtale med energigiganten E.ON. Hovedindeksen endte samtidig svakt ned.

Publisert:

Torsdag svingte Hovedindeksen på Oslo Børs mellom svak oppgang og svak nedgang mye av dagen. Til slutt endte Hovedindeksen ned 0,04 prosent.

Onsdag kveld ble det kjent at den europeiske energigiganten E.ON kjøper 25 prosent av Horisont Energi for 370 millioner kroner. De to har inngått en strategisk samarbeidsavtale om karbonfangst, transport og lagring.

E.ON skal kjøpe 5,7 millioner nye aksjer til en pris på 65 kroner per aksje, på linje med sluttkursen onsdag.

Aksjen er automatisk handelsstanset fra start torsdag morgen, men kom i handel etter omtrent 20 minutter.

Aksjen skjøt opp 52,05 prosent torsdag til en pris på 99,50 kroner per aksje.

Øystein Stray Spetalens deleide og børsnoterte investeringsselskap Saga Pure har vært inne på eiersiden i Horisont Energi siden desember 2020. Saga Pure-aksjen steg 8,15 prosent torsdag.

Harmonychain opp etter intensjonsavtale

Kryptoselskapet Harmonychain er også blant vinnerne torsdag.

Onsdag kveld meldte selskapet at de har inngått en ikke-bindende intensjonsavtale med et ikke navngitt asiatisk børsnotert teknologiselskap. Selskapene skal se på mulighetene for samarbeid om datasenter-utvikling i USA.

Aksjen steg 17,55 prosent til nær 1,2 kroner per aksje.

Lakseaksje steg

Norway Royal Salmon (NRS) meldte tirsdag at de vil kjøpe konkurrenten Salmonor for 8,3 milliarder kroner. De to siste dagene har aksjen falt, men torsdag gikk det motsatt vei. NRS-aksjen steg 7,74 prosent.

Kort tid etter børsåpning meldte NRS at rimelighetsvurderingen fra ABG Sundal Collier mener verdsettelsen av Salmonor er rimelig, i en børsmelding.

I tillegg meldte AF Gruppen at selskapet har sikret en kontrakt verdt 300 millioner fra Equinor før børsåpning. Den innebærer bygging av ny ilandføringstunnel for Statpipe-rørledningen på Karmøy. Aksjen falt til slutt svakt 0,40 prosent.

Seadrill-selskapet Seadrill New Finance Limited meldte før børsåpning at de har fått rettens godkjenning av restrukturering. Godkjennelsen bringer «Seadrill-gruppen et steg nærmere sluttføringen av den omfattende restruktureringen», skriver selskapet i børsmeldingen.

Ved børsåpning falt oljeprisen, og den har svingt mellom 84 og 85 dollar gjennom børsdagen i Oslo. Like etter stenging ligger et fat nordsjøolje på 84,34 dollar, ned 0,57 prosent for dagen. Oljeprisen holder likevel på mye av oppgangen så langt denne uken.

Publisert: