Kraftig resultatfall for Arne Fredlys tankrederi

Hunter Groups resultater ble rammet av det tyngede tankmarkedet i andre kvartal, men selskapet tror at «bunnen er bak oss».

Milliardær Arne Fredly er største Hunter-aksjonær.
Kvartalsrapporter
 • Anders Nybakken Kvale
 • Infront TDN Direkt
Publisert: Publisert:

Hunter Group fikk et resultat før skatt på 2,4 millioner dollar i årets andre kvartal, ned fra 18,8 millioner dollar i samme periode i fjor, ifølge kvartalsrapporten.

De totale inntektene i årets tremånedersperiode var på 11,5 millioner dollar, ned fra 29,6 millioner dollar i samme periode i fjor.

Resultatraset kommer i kjølvannet av et skadeskutt tankmarked i årets periode. Slik har det vært helt siden produksjonskuttene fra oljegrupperingen Opec og samarbeidsland på grunn av coronakrisen.

Selskapet har per rapportens publiseringsdato booket 95 prosent av dager i tredje kvartal til en estimert snittrate på 19.100 dollar dagen, fremgår det.

Les også

Frontline tapte 235 millioner kroner i andre kvartal

Ser lyst på fremtiden

Hunter Group tror bestemt at «bunnen er bak oss», og at tidspunktet for en bedring i rater vil heller komme før enn senere.

Lastevolumene har steget de siste månedene ettersom lagrene nærmer seg pre-pandemiske nivåer, og ytterligere økninger er nødvendig i nær fremtid. Mest sannsynlig gjennom en reversering av gjenværende OPEC+-kutt, men også fra produksjonsvekst fra non-Opec.

En annen potensiell utløser er at Iran kommer tilbake til globale oljemarkeder. Dette har så langt blitt utsatt, men er fortsatt en joker i oljehandelen, skriver Hunter.

«Dette ville være positivt på to måter. For det første vil økt produksjon og eksportmengder øke etterspørselen etter sjøtransport og, for det andre, vil det sannsynligvis eliminere det "svarte markedet" for eldre tonnasje som det betales premiesatser for å transportere sanksjonerte fat», skriver selskapet.

Skraping er også ventet å ta seg opp, med skrapstålpriser i noen områder på 600 dollar per tonn eller mer. En VLCC er vanligvis rundt 42.000 tonn stål, noe som innebærer en skrappris på 25 millioner dollar.

«Dette er omtrent dobbelt av hva du bør forvente på lang sikt», skriver selskapet.

Les også

Snuoperasjon for Golden Ocean: Tjente 923 millioner i andre kvartal

Maktkamp

Det var i 2018 at Fredly tok kontrollen over Hunter, et tidligere oljeselskap, etter en heftig maktkamp med IKM-sjef Ståle Kyllingstad.

Selv eier Fredly 29,29 prosent av selskapet.

Siden har milliardæren gjort om selskapet til et tankrederi gjennom kjøp av skip med såkalte scrubbere for flere milliarder kroner.

I dag har det en markedsverdi på 1,5 milliarder kroner.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kvartalsrapporter
 2. Hunter Group
 3. Oslo Børs
 4. Arne Fredly

Flere artikler

 1. Frontline tapte 235 millioner kroner i andre kvartal

 2. Salmar skuffer med fall i driftsresultatet: – Ikke godt nok

 3. Vedder milliarder på tankskip etter markedskollaps

 4. Flex LNG snur fra minus til pluss

 5. Oslo Børs hentet inn fallet