Brukerveksten fortsetter for Spotify

Spotify melder om både bruker- og inntektsvekst i fjerde kvartal, men Wall Street lar seg ikke imponere. Aksjen faller markant i etterhandelen.

Publisert:

Strømmetjenesten Spotify hadde 406 millioner aktive månedlige brukere i fjerde kvartal i 2021. Det er 18 prosent flere enn på samme tid i 2020, og sju prosent flere enn ved utgangen av tredje kvartal.

Det viser selskapets kvartalsrapport som ble offentliggjort onsdag kveld.

Av disse er 180 millioner premiumbrukere, altså de som betaler for å bruke tjenesten reklamefritt.

Inntektene til selskapet havnet på 2,69 milliarder euro, noe som er en oppgang fra 2,16 milliarder i samme kvartal året før. Dett er en økning på åtte prosent fra utgangen av tredje kvartal, og en økning på 27 prosent fra fjerde kvartal i 2020.

Bruttomarginen havnet på 26,5 prosent noe som er omtrent det samme som kvartalet før.

Les også

Facebook-eier Meta bommer på forventningene i fjerde kvartal

Fremover venter Spotify å ha 418 millioner aktive brukere i måneden i første kvartal. Det er ifølge Bloomberg under forventningene i markedet.

Aksjen faller over 17 prosent i etterhandelen.

Plattformen venter å ha 183 millioner betalende premiumbrukere ved utgangen av første kvartal. Samtidig forventer de en inntekt på 2,6 milliarder euro. Strømmetjenesten legger til at det er knyttet usikkerhet rundt estimatene, mye på grunn av ekstraordinære driftsomstendigheter tilknyttet påvirkningen til covid-19.

Det har stormet rundt strømmetjenesten i det siste etter at rockestjernen Neil Young valgte å fjerne all musikken sin fra plattformen i protest mot podkasten til Joe Rogan.

Young har sammen med en rekke andre artister reagert på innhold i podkasten, og mener at Spotify er med på å spre feilinformasjon om vaksiner og coronaviruset.

Etter alt bråket har Spotify-sjef Daniel Ek varslet flere endringer i retningslinjene for hva som er akseptabelt hos strømmetjenesten. Det inkluderer blant annet en form for coronamerking, som skal merke alle podkaster som har diskusjoner rundt covid-19. Endringene skal tre i kraft innen kort tid.

Les også

Alphabet dro inn 75,3 milliarder dollar i fjerde kvartal

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om