Moderna med opptur på blandet Wall Street

Legemiddelselskapet Moderna klatret på Nasdaq etter at amerikanske myndigheter godkjente bruk av tredje vaksinedose for alle over 18 år.

Publisert:

Det var blandet for de toneangivende indeksene i USA fredag. Usikkerheten etter nedstengingen i Østerrike tynget markedene, mens teknologiaksjene fikk en opptur.

Slik så det ut på Wall Street ved stenging klokken 22 norsk tid:

  • S&P 500 endte ned 0,14 prosent
  • Nasdaq steg 0,40 prosent
  • Dow Jones falt 0,75 prosent

Østerrike og infrastruktur-pakke

Utviklingen på Wall Street kommer etter at europeiske børser har falt fra rundt lunsjtider. Frykten for nye nedstengninger har økt etter at Østerrike, som første land i Europa, har varslet ny nedstengning fra mandag.

Ved 15.45-tiden melder Bloomberg at Representantenes hus har godkjent president Joe Bidens pakke for infrastruktur og klimatiltak.

Pakken er på rundt 1.750 milliarder dollar, og skal nå behandles i Senatet. Dette er den tredje pakken i presidentens «Build Back Better»-program.

Oppgang etter vaksine-godkjenning

Legemiddelselskapene Pfizer og Moderna steg etter at det amerikanske legemiddelverket godkjente en tredje vaksinedose mot coronaviruset til alle voksne. Pfizer-aksjen har imidlertid snudd i løpet av dagen, og er ved stenging ned 1,15 prosent.

– Denne nødgodkjenningen kommer på et kritisk tidspunkt. Vi er på vei inn i vintersesongen og går økende smittetall og koronainnleggelser i møte, over hele landet, sier Modernas administrerende direktør Stephane Bancel, ifølge NTB.

Moderna-aksjen var ved stenging opp 4,92 prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om