Baksaas kan bli kalt inn til intervju

Telenor-sjef Sigve Brekke mener det er viktig å få alle kortene på bordet. Deloitte skal ha full tilgang til tidligere Telenor-topper i undersøkelsen av selskapets håndtering av Vimpelcom-saken.

AVTROPPET: John Fredrik Baksaas hadde sin siste dag som toppsjef i Telenor i august. Nå kan han måtte svare ut Telenors håndtering av Vimpelcom-saken.

Terje Bringedal
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:,

Torsdag morgen annonserte Telenor at Deloitte skal gjennomføre en undersøkelse av selskapets håndtering av minoritetsposten i Vimpelcom.

Telenor-sjef Sigve Brekke understreker at avgjørelsen om å bringe inn en ekstern aktør ble tatt i styret for en måned siden.

– Styret ville være sikre på at alle steiner er snudd i denne saken, og at alle fakta er på bordet. Dette er årsaken til avgjørelsen. Vi valgte også en ekstern aktør for å sikre at undersøkelsen er objektiv og at all informasjon kommer frem, sier han til E24.

Les også

Dette er Vimpelcom-skandalen

Brekke understreket at pressemeldingen ikke kommer som følger av mediedekningen de siste dagene, men at styret først onsdag vedtok hvem som skulle gjennomføre undersøkelsen.

– Vi er svært fornøyd med at Deloitte sa seg villige til å ta denne jobben. De er en seriøs aktør med mye kunnskap og erfaring på dette området, noe som var svært viktig for oss, sier Brekke.

ÅPNE KORT: Toppsjefen i Telenor Sigve Brekke freder ingen i undersøkelsene rundt Telenors håndtering av Vimpelcom-saken.

Trond Solberg

Ingen taushet

Tidligere har Telenor sagt at styremedlemmene i Vimpelcom har hatt taushetsplikt, og at de derfor ikke kan uttale seg konkret om hva som er blitt sagt på styremøtene.

Brekke understreker overfor E24 at all informasjon nå skal være tilgjengelig for Deloittes granskingsteam.

– Vi kommer til å gi dem all den informasjonen som finnes om Vimpelcom i Telenor-systemet. Jeg vil sikre at de har absolutt alt de trenger på dette området, sier Telenor-sjefen til E24.

– Betyr dette at de som tidligere har vært pålagt taushetsplikt, også vil snakke med Deloitte?

– Vi vil stille med all den informasjonen de trenger, så får Deloitte selv bestemme om det er nødvendig å kalle inn de tidligere styremedlemmene for intervju, sier Brekke.

Les også

Kolberg: – Enstemmig vedtak om ny Vimpelcom-høring

– Så Baksaas kan også bli kalt inn?

Baksaas er en av dem som er aktuell for dette, ja. Dersom Deloitte ser det som nødvendig, svarer Brekke.

Les også

Tidligere Telenor-topper kan bli siktet for korrupsjon

Følger mediene

På spørsmål om det er aktuelt for Telenor å gå til rettslige skritt mot Vimpelcom dersom selskapet blir dømt, svarer Brekke at han ikke ønsker å kommentere dette.

Han legger til at Telenor ikke følger etterforskningen av selskapet da de ikke har tilgang til politiets mapper.

– Vi ser det som kommer frem i mediene, men vi har ikke tilgang til det politiet kommer frem til og må vente til resultatene blir kjent. Men vi følger saken og uttalelsene fra Vimpelcom så godt vi kan, sier Brekke til E24.

Saken rundt Telenors rolle i korrupsjonsmistenkte Vimpelcom blusset opp for fullt denne uken etter at næringsminister Monica Mæland ba styreleder Svein Aaser gå av som følger av at informasjon rundt saken ikke skal ha kommet frem.

Les også

Korrupsjonsjeger skal granske Telenor

Les også

Tidligere Telenor-topper kan bli siktet for korrupsjon

Les også

Dette er favorittene til å bli ny styreleder i Telenor

Her kan du lese mer om

  1. Telenor
  2. Veon (tidl. Vimpelcom)
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. – Krevende å lese om Telenor-medarbeideren som varslet i 2011

  2. Telenor-Brekke får ros for handlekraft

  3. Telenor suspenderer fire toppfolk

  4. Annonsørinnhold

  5. Dette er Vimpelcom-skandalen

  6. Kolberg: – Enstemmig vedtak om ny Vimpelcom-høring