Wærsted og Brekke til møtet i Telenors bedriftsforsamling

Styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke skal orientere Telenors bedriftsforsamling når den møtes onsdag ettermiddag.

KONFLIKT: Styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke møtte pressen forrige onsdag etter et to dager langt styremøte der konflikten mellom dem var tema.

Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

Møtet finner sted på konferansesenteret Telenor Expo på Fornebu klokken 14 onsdag ettermiddag, og er lukket, opplyser kommunikasjonssjef Severin Roald til NTB.

Aftenposten skrev forrige uke at både styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke ifølge dagsordenen skal gi en orientering til de 15 medlemmene.

Det er ikke kjent hva de to toppene skal orientere om, men etter det avisen kjenner til har flere av medlemmene i bedriftsforsamlingen spørsmål til den siste tidens avsløringer og turbulens.

Bedriftsforsamlingens leder Anders Skjævestad ønsker ikke å gi noen kommentar til NTB om møtets agenda, eller om Wærsted og Brekkes posisjoner i selskapet blir tema.

Julefred?

Etter at det ble kjent at Wærsted tidligere i høst hadde bedt Brekke vurdere sin stilling, ble det spekulert på om en av dem ikke kunne fortsette. Et to dager langt maratonmøte i Telenor-styret mandag og tirsdag forrige uke endte med at begge fortsetter, og Brekke fikk full støtte fra styret, inkludert styrelederen.

Les også

Ekspert om Telenor-maktkampen: Full retrett svekker Wærsted

Bedriftsforsamlingen er hovedsakelig et tilsynsorgan som fører tilsyn med Telenor-styrets administrasjon av selskapets drift. Det har imidlertid myndighet til å ta avgjørelser på viktige områder, blant annet å velge og avsette styremedlemmer. Den kan også granske forholdet mellom konsernsjefen og styrelederen, eller den kan velge å ta saken til etterretning og ikke foreta seg noe.

Dagens Næringsliv skrev tirsdag at bedriftsforsamlingen i håp om fred i toppen neppe kommer til å foreta seg noe drastisk nå.

– Wærsted svekket

Begge avisene viser til at det er svært sjeldent at et selskaps bedriftsforsamling bruker sin formelle makt til å avsette eller innsette styremedlemmer. Det normale er at ordinær utskiftning av styremedlemmer skjer i juni hvert år.

Les også

Etterforskning i hemmelig land kan velte Brekke

DN peker på at det er i nominasjonskomiteen det reelle arbeidet med styrekandidater gjøres. Lederkrisen førte til en rekke møter i nominasjonskomiteen i høst, men resultatet ble altså at Wærsted fortsetter samtidig som styret enstemmig samlet seg bak Brekke.

Flere eksperter har imidlertid ment at Brekke kom styrket ut av turbulensen, at Wærsted er svekket etter sin kuvending og nyvunne tiltro til konsernsjefen, mens Telenor som selskap er den store taperen.

Les også

DN: Telenor utbetalte 6,2 millioner i Bangladesh

Les også

Telenor-aksjen faller etter Brekke-avklaring

Les også

Pr-topp hevder Brekke har brukt DN  for å bli kvitt Wærsted

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Telenor
 2. Sigve Brekke
 3. Gunn Wærsted
 4. Monica Mæland
 5. Politikk

Flere artikler

 1. Telenors bedriftsforsamling: – Ser alvorlig på uenigheten i styret

 2. – Brekke hadde vært sparket av Røkke

 3. DN: Wærsted får kritikk i styreevaluering

 4. DN: Brekkes Asia-fortid er årsak til Telenor-konflikten

 5. Telenor-styret samles til mulig skjebnemøte