Dette sier tre meglerhus om PGS

Seismikk-selskapet avholder kapitalmarkedsdag. Her er analytiker-dommen.

Publisert: Publisert:

Fredag avholder seismikk-selskapet Petroleum Geo Services (PGS) sin kapitalmarkedsdag.

For 2012 venter PGS å ha et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på mellom 650 og 700 millioner kroner. Dette ligger marginalt over analytikerens forventninger. Les alt om guidingen her

Arctic Securities

«Salget er på det høyeste nivået siden august 2009. Det er en signiffikant oppgang i ordreboken, mens PGS venter at Mexicogolfen skal komme til nivået før-Macondo innen utgangen av 2012. I tillegg venter de sterk etterspørsel i Brasil, Angola og Nordsjøen», skriver Arctic Securities i sin analyse etter tallene.

«Alt dette peker mot et strammere marked».

PGS leverte både guiding og driftsresultat over Arctics forventninger, men marginer var svakere enn ventet.

AksjeLongname: Petroleum Geo-ServicesTicker: PGSMarked: OSEOrganiasonsnummber: 916235291TSID: Trade time: 2011-12-16 08:44:46Last: Close: 54.65Periode: intraday

Pareto

Pareto legger til grunn at den underliggende guidingen til PGS er på linje med deres forventninger, mens driftsresultatet etter avskrivninger (EBIT) var noe bedre enn de ventet.

Meglerhuset mener PGS gir signaler som kan tolkes dithen at det står bedre til i Nordsjøen i forhold til priser og aktivitet.

«Sett under ett, er dette en positiv rapport. PGS er klar for en rekyl».

Pareto har kjøpsanbefaling og et kursmål på 100 kroner på aksjen.

DNB Markets

«Det er positivt at de indikerer høye priser i Nordsjøen for 2012 enn 2011. Guidingen for 2012 er på linje med det markedet forventet (men lavere enn våre og konsensus)», skriver meglerhuset i sin konklusjon.

DNB kaller guidingen for fjerde kvartal for «ekstremt svak», men tror ikke det vil påvirke aksjekursen i fredagens handel.

«På tross av at estimater trolig vil komme ned, tror vi at økt tillit til høyere priser vil være viktig for aksjekursen».

Publisert:

Her kan du lese mer om