- Fryktelig tungt å miste kollegaer

Midt i krisehåndteringen av brannen på Nordlys kom også den tunge beskjeden om at to ansatte i Hurtigruten er omkommet.

TUNG DAG: Administrerende direktør Olav Fjell i Hurtigruten.
Publisert: Publisert:

– Det er innmari tungt å få beskjeden om at vi har mistet to kolleger. Det å få en skadd, er én for mye. Det å miste en kollega er fryktelig tungt. Det setter sitt preg på hele organisasjonen. Vi er ikke en større bedrift enn at alle kjenner alle, sier administrerende direktør Olav Fjell i Hurtigruten til NTB.

Kriseplaner

Selskapets kriseplaner måtte settes ut i live da det torsdag morgen brøt ut brann i Hurtigruten like før ankomst Ålesund.

– Vi er fortsatt i den akutte situasjonen. Jeg står i beredskapsrommet hvor vi styrer operasjonen. Nå kjører vi slik som vi har trent. Vi har dessverre vært nødt til å trene på slike situasjoner før. Men det blir på en helt annen måte når det blir reelt, sier Fjell.

Ikke oversikt

Han karakteriserer det som et «voldsomt stort arbeid» som er i gang, der førsteprioritet var å få folk i sikkerhet, og deretter å få oversikt på skipet.

– Vi er fortsatt ikke ferdig med søket gjennom alle deler av skipet. Vi mobiliserer også et apparat for å ta hånd om passasjerer og mannskaper, sier Fjell til NTB tidlig torsdag ettermiddag.

Fjell valgte å bli i Tromsø til de hadde oversikt over situasjonen, men tok deretter første fly til Ålesund der han skulle være framme ved 15-tiden.

Kjenner ikke årsak

Først etter at den akutte situasjonen er over og man har fått full oversikt over båten, vil selskapet forsøke å se etter årsaker til brannen.

– Det vet vi ingenting om nå. Vi har ikke brukt tid på spekulasjoner om årsaken. Nå handler det om å få situasjonen under kontroll. Så vil vi få rikelig tid i ettertid til å gå gjennom hva som har skjedd. Det tredje og siste vi konsentrerer oss om er de kommersielle konsekvensene av at ett av våre skip er rammet av brann, sier Olav Fjell.

Publisert:

Her kan du lese mer om