Resultathopp for amerikansk storbank

Styrker bunnlinjen tross inntektsfall.

LEVERER: Wells Fargo overrasker markedet, i positiv forstand.
Publisert:

Den amerikanske storbanken Wells Fargo er det andre av de store finanskonsernene på Wall Street som presenterer sine nøkkeltall for det første kvartalet, og leverer solid.

Banken har fokusert på å kutte kostnader, og får «drahjelp» av lavere utgifter til misligholdte lån som følge av høyere boligpriser. Den var i tillegg gjennom omfattende omstruktureringer i fjor. Disse førte til at 5.300 ansatte mistet jobben.

- Lån og innskudd viser fortsatt vekst i et utfordrende økonomisk klima, sier konsernsjef John Stumpf.

Inntektsfall

Resultatet økte med 22 prosent sammenlignet med året før, til 5,2 milliarder dollar. Det gir et resultat per aksje på 0,92 dollar. På forhånd var det ventet 0,89 dollar per aksje, ifølge Marketwatch.

I likhet med konkurrenten JP Morgan, leverer Wells Fargo noe svakere inntekter enn året før, 21,6 milliarder dollar, men i tråd med forventningene.

JP Morgan leverte sine kvartalstall kort tid før Wells Fargo, og kunne melde om et netto resultat på 6,5 milliarder dollar, eller 1,59 dollar per aksje. Ifølge FactSet var det ventet et resultat på 1,39 dollar per aksje.

De to bankene er USAs største målt etter eiendeler og markedsverdsettelse. JP Morgan er størst på investeringsvirksomhet, mens Wells Fargo er landets fremste kreditor.

Anker

Wells Fargo er ellers i rettslig strid rund et søksmål. Banken er anklaget for ulovlig boliglånspraksis, og anket fredag en avgjørelse fra en dommer i Washington, som mener at den må forsvare seg i rettssalen.

Les også: USA saksøker bankgigant

Stridens kjerne er om en avtale Wells Fargo og fire andre banker inngikk med det amerikanske justisdepartementet i fjor fritar dem fra rettsforfølgelse i den samme saken, melder Bloomberg.

Avtalen innebar at bankene måtte punge ut med 25 milliarder dollar.

Publisert: