Kraftig resultatfall for Odim

Resultatet falt med 90 prosent, og nå skal selskapet ta grep for å komme tilbake til gamle høyder.

Publisert:

Oljeserviceselskapet Odim

OSE

ODIM

leverer et resultat for tredje kvartal som er langt dårligere enn samme periode i fjor.

Inntektene har falt 10 prosent, men enda verre er det at resultatet faller fra 80,5 millioner kroner til 10,1 millioner kroner. Det er et fall på nærmere 90 prosent.

Nå varsles det en kraftig opprydning fra ledelsen.

- Vi er ikke fornøyd med prosjektgjennomføringen i tredje kvartal, og har iverksatt en forbedret gjennomføringsmodell som skal sørge for bedre kostnadskontroll og lønnsomhet i store og komplekse prosjekter, sier fungerende konsernsjef Arild Hatløy kvartalsrapporten.

Lyse utsikter

Et annet svakt punkt i tredje kvartal er ordrereserven. Den var ved utgangen av kvartalet på 1,3 milliarder kroner, etter en inngang på 344 millioner kroner i tredje kvartal. Men ordrereserven er samtidig skrevet ned med 320 millioner kroner som en følge av usikkerhet vedrørende en kontrakt på Odim Smart AHTS som ble tildelt av Havyard i juni.

Selskapet er derimot positive til å få denne på plass igjen, og ser lyst på fremtidsutsiktene for selskapet.

- Flere segmenter som Odim opererer i er fortsatt preget av overskuddskapasitet og kostnadskutt, men vi ser nå tegn til markedsbedring. Gjennom høy kompetanse, god operasjonell fleksibilitet og en solid finansiell posisjon, mener vi Odim er rustet for vekst når markedet for alvor bedrer seg, sier Hatløy.

Følg Odim på E24 Børs!

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om