Irsk avis: Norwegian investerer 2,8 milliarder i Irland

Flyselskapet Norwegian investerer i alt 336 millioner euro – eller 2,8 milliarder kroner – i Irland i forbindelse med at selskapet starter langdistanseflyginger med base i Irland.

TIL IRLAND: Norwegian planlegger å fly langdistanse fra den grønne øya.
Publisert:

Det skriver den irske avisen Independent.

Investeringene gjøres i to ulike selskaper med hovedkontor i Dublin, Norwegian Air international og Arctic Aviation Assets.

Norwegians flyvinger mellom London og USA skal etter planen starte opp i sommer.

Den irske avisen viser til meldinger Norwegian har sendt til det irske foretaksregisteret.

De meldingene forteller at pengene er ført inn i de to irsk-registrerte Norwegian-selskapene Norwegian Air International og Arctic Aviation Assets.

Fire overføringer

Ifølge Independent viser meldingene at Norwegian første overførte 43 millioner dollar til Arctic Aviation Assets i september i fjor. Ved årsskiftet overførte de nye 268,1 millioner dollar, før de i år har overført 38 millioner dollar.

I tillegg har Norwegian overført 116 millioner dollar til Nowegian Air International i år.

Norwegians pressekontakt kunne ikke umiddelbart kommentere saken da E24 tok kontakt lørdag morgen.

Independent skriver at Norwegian per i dag har 40 ansatte i Irland og planlegger å ansette flere.

Gunstig for flyselskaper

Irland har et gunstig regelverk for flyselskaper. Det gjør at halvparten av verdnes leiede flyflåte er irsk-registert og nesten alle flyselskaper har selskaper registrert på Irland.

Planene er blitt møtt med sterk motstand fra fagorganisasjoner i USA som mener at Norwegians forretningsmodell er et forsøk på å bruke billigst mulig arbeidskraft og unngå avtaler som er inngått mellom fagorganisasjoner og arbeidstakerorganisasjoner i amerikansk flybransje

Norwegian avviser anklagene.

Les også:

Fare for at 1300 Norwegian-ansatte går ut i streikForsinkede Norwegian-passasjerer får ikke erstatning- Vi sitter Kjosfast i BangkokNye problemer for Dreamliner kan skape trøbbel for NorwegianDreamliner-trøbbel kostet Kjos 216 mill.

Publisert:
Gå til e24.no