- Jeg vil takke nei og gå for konkurs

Obligasjonseier, Arne Fredly, har lite til overs for redningsoperasjonen i Northland Resources.

KONKURS OG SALG: - Det er en myte at det er negativt med konkurs, sier investor og obligasjonseier i Northland Resources, Arne Fredly.
Publisert:

- Jeg vil takke nei og gå for konkurs, og jeg oppfordrer obligasjonseierne til å takke nei til dette, sier Arne Fredly til Finansavisen.

Fredly, som eier et obligasjonslån verdt én million dollar, påpeker selv at han er en liten gjeldseier, men mener det handler om hvordan slike situasjoner bør løses i fremtiden.

Torsdag skrev E24 at det kriserammede gruveselskapet Northland Resources hadde klart å få på plass det nødvendige milliardlånet som var nødvendig for å fullføre prosjektet i Kaunisvarra-gruven.

Fredly mener på sin side at det beste ville vært å slå selskapet konkurs.

- Det er en myte at det er negativt med konkurs. Det fremstilles som at det betyr tap av arbeidsplasser, men det har ingenting med det å gjøre, sier han, før han fortsetter:

- Gruven vil aldri bli liggende stille etter alle pengene som er investert. En konkurs vil gjøre det lettere å by på boet for deretter å starte opp igjen, sier Fredly til Finansavisen.

Axel Wapland, administrerende direktør i Northland, mener det beste for alle er å få fart på gruvedriften.

- Vi har vært i diskusjoner om salg. Hadde vi hatt mer tid kunne vi ha funnet frem til flere interessenter, men tiden har vært begrenset men det ennå fantes knontanter i kassen, sier Northland-sjefen til avisen, og legger til at likvideringsverdien nå er relativt lav i forhold til investeringskostnaden.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no