Cisco lyser på grå New York-børs

Etter å ha satt nye børsrekorder torsdag, er Wall Street usikker på veien videre.

SOLEN SKINNER: Børssolen skinner på Ciscos hovedkontor i San Diego i California.
Publisert:

De amerikanske børsene ventes å åpne blandet fra start i dagens handel, etter å ha satt nye rekorder i gårsdagens handel, idet amerikanske myndigheter slapp en rekke viktige nøkkeltall.
Etter et par minutters handel er Dow Jones-indeksen ned 0,1 prosent. Den bredere S&P500-indeksen er ned 0,13 prosent, mens Nadaq er opp 0,15 prosent.
- De amerikanske børsene er litt dempet etter nok en rekord på Wall Street. Mens det er en aksept for at en korreksjon er blitt litt forsinket, er det for øyeblikket ingen åpenbar grunn til at dette skal sparkes i gang nå, sa Richard Hunter i Hargreaves Lansdown til Bloomberg i dag.
Før åpning på Wall Street står brent-oljen i 103,81 dollar pr fat, opp 0,25 prosent, mens WTI-oljen er opp 0,20 prosent, til 94,48 dollar pr fat. Gull omsettes for 1.377,1 dollar pr unse, ned 1,26 prosent.

E24 Børs: Følg markedene her

Cisco Systems, verdens største produsent av nettverksutstyr, stiger nesten 12 prosent i tidlig handel etter å ha rapportert resultater som var bedre enn det analytikerne hadde ventet.

Cisco rapporterte om en omsetning på 12,2 milliarder dollar og et nettoresultat på 2,5 milliarder dollar.

- Cisco opererer på et meget høyt nivå i en treg men stabil økonomi. Vi er spesielt glade for vår niende omsetningsrekord på rad. Vi begynner å se positive tegn i USA og i andre deler av verden, og dette motiverer oss, sier John Chambers, CEO og styreformann i Cisco.
Makro
Før Wall Street ringer inn dagens børsdag slapp amerikanske myndigheter flere viktige nøkkeltall. Særlig var det knyttet spenning til dagens boligrapporter.
I årlige termer ble det utstedt 1,02 millioner nye byggetillatelser i april, bedre en konsensus på 0,94 millioner tilliatelser. I mars var det årlige tallet for byggetillatelser 0,91. I

Les også: Kraftig fall i USAs boligbygging


Antall påbegynte boliger sank i årlige termer til 0,85 millioner, svakere enn analytikerne sine forventninger på 0,98 millioner påbegynte boliger i årlige termer.
- Ingen økonomisk indikator kan tas i isolasjon, og det er fortsatt bred forbedring på boligfronten. Veksten kan ikke forventes å stige i en rett linje, mens dagens kunngjøring har potensial til å skape følelser fortsetter det generelle bilde å fortsatt bli lysere, sa Richard Hunter til Bloomberg før tallene ble sluppet.
360.000 personer søkte arbeidsledighetstrygd i forrige uke, viste tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet i dag. På forhånd hadde analytikerne ventet at 332.000 personer skulle søke.

Les også: Flere arbeidsledige amerikanere

Emisjonshopp
Tesla Motors stiger nesten ni prosent i tidlig handel, etter at selskapet uttalte at de vil gjennomføre en emisjon. Selskapet vil bruke bruttoprovenyet til å nedbetale føderale lån og finansiere andre operasjoner. Selskapets CEO, Elon Musk, tegnet seg for 100 millioner dollar i emisjonen.

Publisert: