Solid sommerstart for Norwegian

Flere passasjerer og høyere inntekter for det norske flyselskapet.

OPPTUR: Administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian har grunn til å smile idet han legger frem selskapets resultater for andre kvartal.

Frode Hansen
  • Anders Park Framstad
Publisert: Publisert:

Idet flyselskapet Norwegian har lagt bak seg det første av sommerkvartalene - normalt selskapets beste perioder - meldes det om høyere inntekter og et bedre resultat enn det markedet hadde sett for seg.

Bjørn Kjos og co. kan også slå i bordet med både ni prosent flere passasjerer, og fyller samtidig flyene bedre. Den såkalte fyllingsgraden økte med fem prosentpoeng på årsbasis til 85 prosent.

Veksten drives av Norwegians tilstedeværelse på Gatwick i London, etterfulgt av Gardermoen.

– Det har vært et bra kvartal for Norwegian, med positiv vekst gjennom hele rutenettverket, spesielt på langdistanse. Vi fyller flyene, vi fortsetter å lansere nye og spennende reisemål, og ikke minst får vi fantastisk tilbakemelding fra kundene gjennom to Skytrax-priser, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en kommentar.

Lave drivstoffpriser

Norwegians driftsinntekter i andre kvartal endte på 5.860,6 millioner kroner, opp fra 5.043,4 millioner i tilsvarende periode året før.

Dette ga et driftsresultat på 520,5 millioner, opp fra et underskudd på 85,1 millioner i fjor. Resultatet etter skatt ble 325 millioner, en økning på bunnlinjen fra 128,3 millioner.

Det var på forhånd ventet driftsinntekter på 5.785 millioner og et resultat på 320 millioner, ifølge SME for TDN Finans.

En svakere norsk krone ble mer enn oppveid av lavere drivstoffpriser i perioden. Enhetskostnadene falt til 0,40 kroner i andre kvartal, ned fra 0,41 i samme periode i fjor.

– Nye fly bruker vesentlig mindre drivstoff enn eldre fly, hvilket gir Norwegian en betydelig konkurransefordel, skriver selskapet.

Venter fortsatt vekst

De gode tidene for Norwegian ser ut til å fortsette inn i det inneværende kvartalet.

– Etterspørselen etter reiser med Norwegian og (antall) forhåndsbestillinger har vært på et tilfredsstillende nivå i tredje kvartal. Norwegian vil fortsette å utnytte den økende konkurransekraften som realiseres gjennom løpende kostnadseffektivisering, og fra introduksjonen av større fly.

Det guides produksjonsvekst på fem prosent i 2015 (ASK), samt enhetskostnader (CASK) på mellom 0,39 og 0,40 kroner gitt en drivstoffpris på 575 dollar per tonn.

Les også

Passasjervekst for Norwegian

Les også

Fagforening: Norwegian-flygere føler seg bondefanget

Les også

Slik vil de stue enda flere passasjerer inn på flyet

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Norwegian

Flere artikler

  1. Milepæl for Norwegian: Dro inn én milliard

  2. Norwegian med beste kvartal noensinne

  3. Full gass i august

  4. Annonsørinnhold

  5. – Vi er ikke fornøyd i det hele tatt

  6. Passasjerrekord for Norwegian i juli