Norwegian vurderer fastpris på drivstoff

De lave oljeprisene betyr økt fortjeneste for Norwegian, som er et av få flyselskaper som kjøper drivstoff til spotpris. Nå vurderer Bjørn Kjos å låse prisnivået.

OLJETRO: Norwegian-sjef Bjørn Kjos tror ikke oljen bli mye billigere enn i dag.
Publisert: Publisert:

– Vi får en god effekt av dette, det er det lite tvil om, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen er flyselskapet nesten alene i Europa om å kjøpe drivstoff til flytende pris, også kalt spotpris. I oktober har imidlertid selskapet sikret drivstoffprisene for 30 prosent av forbruket fram i tid, og Kjos vurderer å øke andelen til 40-50 prosent.

Til sammenligning sikrer SAS prisen på mellom 60 og 80 prosent av sitt drivstofforbruk for å sikre seg mot prisvekst. Ulempen er at de heller ikke merker prisnedgangen like sterkt.

– Så lenge oljeprisen ligger rundt 90 dollar fatet, slår vi til, sier Kjos, som ikke tror oljen vil bli mye billigere enn den er i dag.

Analytiker Andrew Lobbenberg i HSBC i London har lenge vært kritisk til Norwegian-aksjen, fordi Kjos har latt være å sikre drivstoffprisen. Før helgen oppjusterte han imidlertid sin vurdering av aksjen.

Siden juni har oljeprisen falt kraftig fra over 100 dollar fatet. Onsdag morgen ble amerikansk lettolje omsatt for 82 dollar fatet, mens nordsjøoljen kostet 86 dollar.

LES OGSÅ:

Publisert: