Svakere mobilsalg fra Samsung

Samsung sier at det tjener mindre på salg av mobiltelefoner, etter å ha levert et flatt resultat sammenlignet med ett år siden.

FLATT RESULTAT: Giganten Samsung melder om svakere omsetning på mobiltelefoner og flatt resultat i andre kvartal. Denne Samsung-logoen vises på en butikk ved selskapets hovedkvarter i Seoul.

Foto: Ed Jones AFP
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:,

Det koreanske gigantselskapet Samsung har hatt fire sterke kvartaler på rad, men i andre kvartal stanset veksten opp.

Selskapet som selger hver femte smarttelefon globalt fikk et resultat på 11.040 milliarder koreanske won, fra 11.050 milliarder won for ett år siden.

Aksjen er ned 0,54 prosent.

Omsetningen var på 58.480 milliarder won i andre kvartal, ned fire prosent fra samme kvartal i fjor. Av dette omsatte mobilenheten for 24.000 milliarder won, en nedgang på hele 20 prosent fra ett år siden.

Både resultat og omsetning var marginalt svakere enn ventet, ifølge Marketwatch.

Noe av årsaken er trolig at markedet for smarttelefoner begynner å bli mettet. Ifølge Marketwatch holder folk lenger på telefonene sine, og prislappen på de nyeste modellene har også steget betydelig.

– Med et svakt marked for avanserte smarttelefoner og økende konkurranse falt Samsungs salg av smarttelefoner og omsetningen kvartal for kvartal, på grunn av det svake salget av Galaxy S9 og S9+ og utfasingen av gamle og billigere modeller, skriver Samsung i en melding.

Selskapet vil nå fremskynde lanseringen av sin nye mobilmodell Galaxy Note 9 til 9. august, da den skal vises på et arrangement i New York.

Solid innen minnebrikker

Svakere tall fra telefonvirksomheten ble motvirket av et godt resultat for selskapets virksomhet innen produksjon av minnebrikker. Samsung passerte i fjor Intel Corp. og ble verdens største produsent av databrikker etter omsetning.

Samsung melder også om økt salg av dyre TV-er, noe det knytter opp mot fotball-VM.

Lavere omsetning av smarttelefoner skal ha skapt bekymringer internt i Samsung, som i motsetning til konkurrenten Apple ikke selger apper og lignende tjenester til sine mobilkunder. Dermed er selskapet mer avhengig av å selge flere telefoner.

Samsung har tidligere vært i hardt vær etter problemer med eksploderende telefoner, og etter at en av selskapets topper ble arrestert og dømt for korrupsjon.

Her kan du lese mer om

  1. Samsung
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Samsungs overskudd kraftig redusert

  2. Kraftig resultatfall for Samsung

  3. Sterkt fra Apple – utsiktene skuffer

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    Nei, de forventer ikke at du skal betale 20.000 kroner for en telefon

  6. Peker på flere grunner til kinesisk Apple-svikt