Blir dollarmilliardær når Twitter børsnoteres

41 år gamle Even Williams er i ferd med å klatre opp rikinglisten. Når Twitter børsnoteres, blir medgründeren dollarmilliardær.

STOREIER: Evan Williams blir storeier i Twitter og dollarmilliardær.

Brad Barket
  • Andreas Fosse
Publisert:

Twitter ga torsdag verden innsyn i sin økonomi i forbindelse med den kommende børsnoteringen av mikrobloggtjenesten. Da ble det også mye klarere hvem som har mest å tjene – eller tape – på noteringen, og mannen som seiler opp som den store favoritten, er Even Williams, en av selskapets fire medgründe

Williams vil ha 12 prosent av aksjene i Twitter når selskapet børsnoteres. Eksperter tror at Twitter vil bli verdt rundt 60 milliarder kroner, noe som da vil verdsette Williams andel til like over 7 milliarder kroner.

Forbes, som har sett nærmere på den kommende milliardæren, estimerer at verdien hans vil nå 1,4 milliarder dollar, eller 8,3 milliarder kroner, og han blir dermed med i den eksklusive klubben på rundt 1.500 dollarmilliardærer totalt i verden.

RIK: Jack Dorsey er styreleder i Twitter og direktør i Square. Sistnevnte selskap har allerede gjort ham milliardær.

REBECCA COOK

Bakgrunn for at det er Williams som får den største aksjeposten, er at han investerte mest i selskapet fra starten av.

Milliardær fra før

Andre som vil tjene godt på børsnoteringen, er nåværende styreleder Jack Dorsey, som vil få 4,7 prosent av aksjene. Dorsey er allerede en milliardær, men dette på grunn av suksess med et annet selskap, mobilbetalingselskapet Square.

Dorseys totalverdi blir ifølge Forbes 1,5 milliarder dollar (nesten 9 milliarder kroner).

Administrerende direktør Dick Costolo har kun 566.000 aksjer foreløpig, men har opsjon på å skaffe seg 6,7 millioner aksjer til i løpet av de neste månedene. Hvis han benytter seg av retten, vil stå som eier av rundt 1,6 prosent av selskapet.

I minus

KAN SKAFFE MER: Twitter-sjef Dick Costolo starter med få aksjer, men har opsjon på flere.

Stephen Lam

Twitter oppga torsdag å ha hatt en omsetning på rundt 1,9 milliarder kroner i 2012 – tredoblet fra drøyt 600 millioner i 2011. Likevel gikk Twitter over 480 millioner kroner i minus i fjor, og selskapet har ikke hatt ett eneste øre i fortjeneste siden 2010.

Aksjene kommer til å bli solgt under navnet TWTR, men det er ikke kjent hvilken børs de vil handles ved. Eksperter har anslått verdien av selskapet til å være opptil 60 milliarder kroner, men dokumentene som ble levert til det amerikanske finanstilsynet torsdag inneholdt ingen slike anslag. Det er heller ikke kjent hvor mange aksjer som vil selges og til hvilken pris.

Det er ventet at børsnoteringen finner sted i november.

LES OGSÅ:

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Navneforvirring sendteTweeter-aksjen opp

  2. Har ikke klart å levere overskudd,men nå skal Twitter på børs

  3. Twitter-sjefen ble 215 mill. rikere på sekunder

  4. Annonsørinnhold

  5. Store Twitter-tapfør børsnotering

  6. Full Twitter-jubel på Wall Street