Cathie Wood har solgt Tesla-aksjer for 1,7 milliarder i september

Forvalterstjernen lemper ut aksjer i elbilselskapet, som har bidratt til å sende de børsnoterte fondene hennes til værs.

Cathie Wood har tjent stort på å laste opp fondene sine med Tesla-aksjer. Hun har et kursmål på 3.000 dollar, mens elbilaksjen nå er på rundt 750 dollar.
Publisert: Publisert:

Ark Investment har så langt i september kvittet seg med Tesla-aksjer for rundt 200 millioner dollar, eller 1,7 milliarder kroner, etter nye salg tirsdag.

Det fremgår i handelsoppdateringer fra investeringsselskapet til den suksessrike forvalteren Cathie Wood, omtalt av nyhets- og analysebyrået Bloomberg.

Wood har lenge vært positiv til Tesla på børs og har det som sin største investering i sine børsnoterte Ark-fond. Fortsatt sitter Wood på Tesla-aksjer for over fire milliarder dollar, en beholdning som bidro sterkt til at fondene hennes leverte knallsterk avkastning gjennom fjoråret.

Samlet har Ark-fondene solgt unna over en million Tesla-aksjer de siste fem månedene.

Det har skjedd samtidig som elbilaksjen har tikket oppover. Siden en årsbunn i mars, er den opp rundt 30 prosent. I fjor steg den over 700 prosent, mens den i år er kun er opp rundt tre prosent til en kurs på 751 dollar. Det tilsvarer en markedsverdi på rundt 746 milliarder dollar.

Forvalter Wood har et mye omtalt kursmål på Tesla-aksjen på 3.000 dollar innen 2025.

Ifølge Bloomberg har hun og investeringsteamet i september blant annet også lastet opp med aksjer i den nettbaserte handelsplattformen Robinhood og videokonferanseselskapet Zoom.

Satser på Wood-fall

Ark-fondene har tjent stort ved å satse på teknologiselskaper, gjerne de som driver med morgendagens teknologi, i løpet av oppturen det siste årene

I slutten av august ble det riktignok også kjent at veddemålene mot de børsnoterte fondene, kalt ETF’er, gjennom såkalte shortsalg, hadde steget til et rekordnivå.

De syv Ark-fondene lå inne med en shortinteresse på 11,35 prosent av de utestående aksjene, tilsvarende 3,95 milliarder dollar, eller rundt 36 milliarder kroner.

Les også

Markedet vedder 26 mrd. på kollaps for vinnerfond: – Veldig aktiv short

Wood: Ikke «bobletendenser»

Short-tallene kom etter at det ble kjent at Michael Burry hadde inngått et veddemål på kursfall i Ark Innovation gjennom salgsopsjoner.

Investoren ble rik og berømt etter å ha veddet mot amerikanske boliglån før finanskrisen, en handel som ble udødeliggjort i filmen «The Big Short».

Veddemålet fikk Wood med seg, og hun skrev følgende på sin Twitter-profil:

– Jeg tror ikke han forstår det fundamentale som skaper en eksplosiv vekst og investeringsmuligheter i innovasjonssektoren.

I etterkant sa Wood til CNBC at hun er uenig med ekspertene som har uttalt seg om et aksjemarked med «bobletendenser» – på grunn av høy prising.

Det blant annet fordi ingen ville vært kritiske til hennes investeringer dersom aksjemarkedet var i en «boble», forteller Wood til finansnettstedet, og påpeker at de isteden ville blitt «heiet frem» slik det var før dotcom-boblen sprakk.

Les også

«The Big Short»-investor kjøpte mer i Fredriksen-rederi

Publisert:

Her kan du lese mer om