Beste start på året noensinne for Grieg Seafood etter høye laksepriser

Lakseoppdretteren tjente 453 millioner på driften etter hopp i lakseprisen og høyere produksjon i første kvartal.

TALLSLIPP: Grieg Seafood-sjef Andreas Kvame legger frem resultater for første kvartal. Bildet er fra en tidligere anledning.
Publisert:

Lakseoppdretteren melder om et operasjonelt driftsresultat på 453 millioner kroner i kvartalet, opp fra minus 16 millioner i tilsvarende kvartal i fjor.

Det er også det beste første kvartalet noensinne, skriver Grieg Seafood, som peker høye laksepriser og forbedret biologisk utvikling.

Les også

Shippingfest for Grieg – snudde milliardtap til rekordresultat

Produksjonen steg til 16.916 tonn i kvartalet fra 13.583 tonn i første kvartal i fjor, og Grieg venter at volumet vil øke til 22.300 tonn i andre kvartal.

For hele året ventes fortsatt et volum på 90.000 tonn.

Øverst i regnskapet steg salgsinntektene til 1,47 milliarder kroner fra 660 millioner kroner.

Resultatet før skatt endte på 878 millioner kroner, opp fra 151 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor.

– Markedet har vært utrolig sterkt

Lakseprisene har steget til rekordnivåer. I kvartalet oppnådde Grieg en pris på 74,4 kroner per kilo, opp fra 46,9 kroner.

– Første kvartal i 2022 ligner ikke på noe annet jeg har sett før i mine 26 år i laksenæringen. Markedet har vært utrolig sterkt, med historiske priser over hele linjen, sier Grieg Seafood-sjef Andreas Kvame i en børsmelding.

Selskapet peker på pandemiens effekter på laksemarkedet de siste årene, og at etterspørselen skiftet fra hotell, restaurant og catering til dagligvare.

Nå er førstnevnte område i bedring og etterspørselen ser også ut til å ha økt i sistnevnte, ifølge Grieg Seafood.

Selskapet skriver at det venter et sterkt marked fremover, og peker på utsikter til sterk etterspørselsvekst og lite vekst i tilbudet.

Produksjon og kostnader

Grieg Seafood ser fortsatt en påvirkning fra vintersår i Finnmark og Rogaland, fremgår det av kvartalsrapporten.

Det opplyses imidlertid at både Finnmark og Rogaland har god biologisk produksjon så langt i andre kvartal 2022. I begge regionene vil slakteprofilen være lent mot slutten av kvartalet.

I Finnmark ventes en stabil oppdrettskostnad per kilo, mens i Rogaland ventes høyere oppdrettskostnad i andre kvartal som følge av lavere slaktevolumer.

I Newfoundland er det også god produksjon i ferskvannsfasiliteten så langt i andre kvartal, og selskapet er på planen for første overføring i sjø i mai.

I andre kvartal ventes høyere operasjonelle kostnader som følge av de planlagte sjøvannsaktivitetene. Rundt 2,5 millioner smolt vil bli satt ut i løpet av våren og sommeren av 2022, med slakting senere i 2023.

I British Columbia meldes det også om god produksjon så langt i andre kvartal. Også her et slakteprofilen lent mot slutten av andre kvartal. I andre kvartal ventes en stabil oppdrettskostnad per kilo.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om