Fredriksen-rederi hardt straffet på børs: – Fortsetter å tro at Flex LNG er dypt underpriset

Flex LNG leverte som forventet i andre kvartal, men «markedet krevde mer» fra en av årets børsvinnere.

Mangemilliardær John Fredriksen er største aksjonær i rederiet, som er notert på Oslo Børs og på New York- børsen.
Publisert:

Flex LNG, som eier en flåte med 13 skip som frakter flytende naturgass, ble sendt markant ned på Oslo Børs etter tirsdagens resultatfremleggelse – med et fall på 7,41 prosent i løpet av handelen.

Det til tross for at tallene for andre kvartal var mer eller mindre nøyaktig som analytikerne som følger selskapet ventet på forhånd.

Fallet stusset flere, inkludert toppsjef Øystein Kalleklev, på under selskapets presentasjon av tallene og påfølgende spørsmålsrunde med analytikere og investorer.

– Vi sliter med å finne noe spesifikt i rapporten som forklarer det store fallet, fremhever analysesjef Eirik Haavaldsen i Pareto Securities i en fersk analyse, og påpeker at «markedet krevde mer».

Analysesjef Joakim Hannisdahl i Cleaves Securities fremhever at han heller ikke har en god forklaring på kursfallet.

– Flex LNG leverte som forventet bortsett fra en positiv overraskelse på utbytte. Eneste fornuftige forklaringen jeg kan se må være at forventningene var for høye. Aksjen steg kraftig i går, og er nå tilbake til torsdagens nivåer, sier han.

Les på E24+

Les om det knallsterke gassfraktmarkedet her: Aksjene som nærmest flyter på gull

– Signaliserer sterk forpliktelse

Slik endte kvartalet for Flex LNG:

  • Resultatet etter skatt ble 13 millioner dollar, opp fra minus 7 millioner dollar i samme periode i fjor. Årets inntjening tilsvarer 115 millioner kroner.
  • Inntektene landet på 66 millioner dollar i år, opp fra 26 millioner dollar i andre kvartal 2020. Årets inntekter tilsvarer 583 millioner kroner.

Flex LNG-styret besluttet å betale et utbytte på 0,40 dollar per aksje til aksjonærene. Resultatet per aksje i perioden var på 0,24 dollar.

– Selskapet guider tredjekvartalsomsetning på om lag 80 millioner dollar og 85–100 millioner dollar for fjerde kvartal, hvilket burde sette resultat per aksje til 0,55 dollar i tredje kvartal og ca. 0,8 dollar i fjerde kvartal, mot gjeldende konsensus på henholdsvis 0,51 og 0,73, skriver Pareto Securities.

Meglerhuset legger til at med 96 prosent av tilgjengelige dager booket for 2021 vil intervallet i guidingen for fjerde kvartal avhenge av spotrate-utviklingen, og det noteres at utsiktene her ser solide ut.

Flex LNG opplyste selv i rapporten at de venter høye gasspriser gjennom vintersesongen 2021/2022, med JKM-priser i området 17–18 dollar million british thermal unit. Etterspørselen ventes å drives av lave gasslagre, mer enn 66 prosent sannsynlighet for nok en La Niña-vinter, samt økt økonomisk aktivitet.

Ifølge Arctic Securities var utbyttet på 0,40 dollar per aksje for kvartalet en positiv overraskelse, hvilket konsensus ventet til 0,32 dollar per aksje.

– Utbyttet for kvartalet var uforandret fra foregående kvartal, da resultat per akse var på 0,88 dollar og signaliserer en sterk forpliktelse og fokus på å opprettholde utdelingen, skriver Arctic.

Les også

Svak oppgang på Oslo Børs, men kraftig hopp for Link Mobility

Børsvinner i år

Flex LNG-aksjen hadde før børsåpning tirsdag steget 91,57 prosent til en kurs på 135 kroner på Oslo Børs. Markedsverdien er rundt syv milliarder kroner.

Flere analytikere ligger inne med enda høyere kursmål, blant annet disse meglerhusene gjorde oppdateringer i tiden før kvartalsrapporten:

  • DNB Markets: Kursmål 151 kroner
  • SEB: Kursmål 150 kroner
  • Pareto Securities: Kursmål 186 kroner

– Vi fortsetter å tro at Flex LNG er dypt underpriset, skriver Pareto Securities tirsdag.

Meglerhuset jekker opp resultatforventningene etter dagens presentasjon, og øyner nå et driftsresultat før avskrivninger (ebitda) på 63 millioner dollar og et resultat per aksje på 0,58 dollar i tredje kvartal. For fjerde kvartal ventes en ebitda på 74 millioner dollar og et resultat per aksje på 0,76 dollar per aksje.

Fraktmarkedet for LNG (flytende naturgass) har steget kraftig i år, og Flex LNG har utnyttet dette ved å skaffe flere av skipene sine lengre kontrakter. I tillegg seiler det i spotmarkedet.

– Det er potensielt oppside for fjerde kvartal avhengig av hvor spotratene ender opp og vi forventer at utbyttene vil følge resultat per aksje, skriver Pareto Securities og trekker frem en utbytteforventing på 1,1 dollar per aksje for andre halvår totalt.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om