Oslo Børs steg i takt med oljeprisen

Børsen og oljeprisen tok seg opp gjennom dagen. Bergen Carbon Solutions falt tungt, mens oljeselskapet DNO gikk til værs.

Publisert:

Oslo Børs startet tirsdag forsiktig ned, men klatret over i pluss i løpet av formiddagen. Ved stengetid er Hovedindeksen opp 0,9 prosent.

Oljeprisen har steet i løpet av børsdagen. Russisk Transneft meldte tirsdag om at transport av russisk olje via Ukraina til tre EU-land er stoppet ettersom betalingene ikke kan gjennomføres på grunn av sanksjoner.

Nordsjøolje omsettes for 98,01 dollar fatet ved stengetid, en oppgang på rundt 1,6 prosent siden midnatt

  • Oljeselskapene Equinor og Aker BP stiger som de to mest omsatte aksjene, og er opp henholdsvis 3,23 og 3,29 prosent i skrivende stund.
  • Oljeselskapet DNO har også en god dag. Aksjen er opp rundt nesten 16,5 prosent i skrivende stund til en kurs på 15,66 kroner per aksje. DNO legger frem resultat for andre kvartal torsdag, og våren har for bransjen vært preget av høye priser på olje og gass.

Bergen Carbon Solutions (BCS) er på sin side en av de store børstaperne tirsdag, og falt over 15 prosent.

Det var et stort salg på to millioner BCS-aksjer til en kurs på 37 kroner per aksje etter stengetid mandag, bekrefter Oslo Børs til DN. Salget, med en totalsum på 74 millioner kroner, skjedde dermed til solid rabatt fra mandagens sluttkursen på 43,55 kroner.

Kongsberg Automotive faller

Før børsåpning leverte flere selskaper kvartalsresultater.

Kongsberg Automotive fikk et justert driftsresultat på 4,0 millioner euro, tilsvarende rundt 39,7 millioner kroner, en nedgang fra 12,9 millioner euro i tilsvarende kvartal i fjor. Selskapet meldte også at de skal selge deler av et kanadisk datterselskap for rundt én milliard kroner.

Kongsberg Automotive-aksjen begynte dagen opp, men er ned nesten seks prosent ved stengetid.

Awilco Drilling er samtidig en av vinnerne tirsdag. Selskapet fikk et resultat før skatt på minus 5,1 millioner dollar i andre kvartal 2022, mot 1,6 millioner dollar i samme kvartal året før. Aksjen stiger 5,8 prosent.

Awilco Drilling-aksjen var på et tidspunkt opp over 6 prosent – ved stengetid er aksjen opp 3,33 prosent.

Utbyttefest

It-investeringsselskapet Otellos aksje falt 59 prosent som følge av at selskapet betaler ut store deler av kontantbeholdningene gjennom utbytte.

I slutten av juli meldt Otello at de nærmest skulle tømme kontantbeholdningen i selskapet gjennom å betale utbytte på 21 kroner per aksje. Det innebar en utbetaling på rett over 1,9 milliarder kroner totalt, og den gjenværende kontantbeholdningen vil etter det være nede i 177 millioner kroner.

Ved stenging mandag var kursen 28,5 kroner per aksje, mens aksjekursen var 8,8 kroner ved stenging.

Mandag var fristen for å kjøpe Otello-aksjer og være med på utbytteutbetalingen.

It-selskapet har tidligere sagt at målet i 2022 var å aggressivt tilbakeføre kontanter til aksjonærene, trolig gjennom en kombinasjon av utbytteutbetalinger og tilbakekjøp av aksjer, ifølge årsrapporten. I tillegg var målet å maksimere verdien til den gjenværende investeringen Bemobi, et mobilspill- og appselskap med utgangspunkt i det brasilianske markedet.

Appmarkedsføringsplattformen Adcolony ble solgt i 2021 for drøyt 400 millioner dollar, eller rundt 3,4 milliarder kroner med valutakursen på tidspunktet da avtalen ble annonsert.

Les også

Nedgang i resultatet for Kongsberg Automotive

Les også

Kongsberg Automotive selger datterselskap for én milliard kroner

Borr Drilling i underskudd

Borr Drilling gikk 165,3 millioner dollar i underskudd i andre kvartal, som tilsvarer drøyt 1,6 milliarder kroner.

Inntektene for kvartalet endte på 105,3 som er en kraftig økning fra 54,8 millioner dollar for samme kvartal i 2021. Kostnadene for kvartalet endte på totalt 229 millioner dollar, opp fra 81,6 millioner dollar i andre kvartal 2021.

Selskapet venter justert ebitda på 290–330 millioner dollar i 2023, og ifølge et tidlig estimat venter de å doble det igjen i 2024.

Borr Drilling falt 8,6 prosent.

Les også

Borr Drilling gikk 165,3 millioner dollar i underskudd i andre kvartal

Hexagon Purus mer enn doblet inntektene

Inntektene til hydrogenselskapet Hexagon Purus steg til 210 millioner kroner i andre kvartal 2022, opp fra 94 millioner kroner i andre kvartal året før. Det tilsvarer en økning på 123 prosent, ifølge den ferske kvartalsrapporten fra selskapet.

Driftsresultatet endte på minus 135,2 millioner kroner i kvartalet. På samme tid året før var driftsresultatet på minus 78,2 millioner kroner.

I rapporten skriver selskapet at den negative lønnsomheten er drevet frem av investeringer i personell og infrastruktur for å styrke Hexagon Purus’ fremtidige vekst.

Hexagon Purus-aksjen falt 6 prosent.

Magnora faller også etter å ha sluppet tall. Selskapet fikk et justert ebitda på minus 1,1 millioner kroner i andre kvartal. Resultatet før skatt ble på minus 13,5 millioner kroner. Magnora-aksjen falt 6,5 prosent.

Les også

Hexagon Purus mer enn doblet inntektene i andre kvartal

Publisert:
Gå til e24.no