Oslo Børs med oppgang for andre dag på rad

Oppgangen i SAS-aksjen stjal overskriftene på tirsdag, mens Elkem-aksjen vokste i skyggen og ble en av dagens store vinnere.

NED: Oslo Børs faller tirsdag, etter en solid oppgang mandag.
Publisert:

Hovedindeksen vinglet på tirsdag, og endte dagen med en økning på 0,24 prosent. Til sammenligning stengte Hovedindeksen opp 2,92 prosent mandag.

Kvartalsrapporter utløste svingninger

Resultatsesongen fortsatte tirsdag, og resultatene preget børsbildet.

Gjødselgiganten Yara la frem et resultat før skatt på 921 millioner dollar i andre kvartal, en økning fra 706 millioner dollar foregående år. Analytikerne ventet imidlertid et resultat før skatt på 1.089 millioner dollar, ifølge Infront. Yara-aksjen økte 1,26 prosent

Elkem la frem et resultat før skatt på 3,77 milliarder kroner, mot 789 millioner kroner i andre kvartal 2021. Aksjen steg hele 15,68 prosent på tirsdag, og havnet på andre plass blant dagens vinnere.

Telenors resultat for andre kvartal kom inn flere milliarder dårligere enn analytikere ventet på grunn av en stor nedskrivning i Pakistan. Aksjen er ned 5,46 prosent.

Les også

Småaksjonærene strømmer til et SAS i finansielt fritt fall. Har nå 263.000 aksjonærer.

SAS rett opp

SAS-aksjen økte 8,89 prosent. Oppgangen kommer etter at SAS bekreftet i 03.20-tiden natt til tirsdag at streiken er over.

– Vi har nådd en enighet. Streiken er over. Vi kommer til å vende tilbake til arbeidet i morgen. Vi har etter lange og vanskelige forhandlinger endelig fått en avtale, sa forhandlingsleder for pilotene, Martin Lindgren.

Gjennom streiken har SAS-aksjen steget mye, og en rekke eksperter har advart småsparere om å kjøpe flyaksjen. Mandag steg SAS-aksjen i overkant av 11 prosent på Oslo Børs.

Les også

Sissener gikk glipp av container-gevinst: – Hoppet av for tidlig

Publisert: