Røkke-rakett etter børsplaner

Milliardær Kjell Inge Røkke sammenligner selskapet med fotballaget Liverpool.
Publisert:

Hovedindeksen steg 0,21 prosent fredag. Aker er blant selskapene som trakk Børsen opp etter emisjonsplanene som ble varslet i morgentimene.

Aker meldte tidligere i dag at de vil børsnotere krillselskapet Aker BioMarine på Merkur Market. Investorene sendte aksjen opp 11,65 prosent.

Tomra og Norwegian falt med henholdsvis 0,57 og 4,35 prosent.

Torsdag kveld ble det kjent at Endúr vil slå seg sammen med Oceano for å bli en ledende leverandør av marine tjenester. Aksjen topper vinnerlisten fredag, med en oppgang på nesten 66 prosent.

Les på E24+

Børskommentar: Klarer Røkke å unngå å ta krill-regningen alene?

DNB-oppgangen barbert

DNB-aksjen begynte fredagen med en markant oppgang, men snudde siden i minus. Ved stenging lå aksjene til storbanken ned 0,65 prosent.

UBS varslet fredag at estimatene på DNB er for høye og mener at investorene bør ha en forsiktig tilnærming i forkant av andrekvartalsrapporten, ifølge TDN Direkt.

«Vi mener DNB sine konsensusestimater er for høye, spesielt med tanke på press på netto renteinntekter etter de nylige rentekuttene», skriver UBS i analyseoppdateringen fredag.

UBS har et kursmål på 106 kroner per aksje. Til sammenligning kostet DNB-aksjen 130,85 kroner på Oslo Børs fredag ved stenging.

Les også

Spetalen shorter Fredriksen-rederiet Frontline

To kurser

Kongsberg Automotive-aksjen på Oslo Børs falt med 10,78 prosent til 28,55 øre. Aksjene som er notert på Merkur Market handles fortsatt til rabatt og står i 15 øre.

Storeier i Kongsberg Automotive, Teleois Capital, har gjort den samme manøveren som torsdag. Teleois har nemlig solgt 18 millioner Kongsberg Automotive-aksjer på Oslo Børs og samtidig kjøpt det nøyaktig samme antallet på Merkur Market.

Aksjene omsatt på Oslo Børs ble solgt til en aksjekurs på 33,45 øre. De Merkur Market-noterte aksjene ble kjøpt til 15,67 øre.

Det gir en tilsynelatende gevinst på rett over 3,2 millioner kroner uten eventuelle transaksjonskostnader medregnet, ifølge E24s beregninger.

Selskapet noterte onsdag de nye aksjene fra emisjonen på Merkur Market i påvente av en godkjenning fra Finanstilsynet.

Som E24 har omtalt ble disse handlet betydelig lavere enn aksjene som er notert på Oslo Børs, på tross av at det ikke finnes noe særlig stor forskjell på aksjene.

Teleois eier 1,72 millioner aksjer i selskapet, tilsvarende 23,5 prosent av aksjekapitalen.

Les på E24+

Børskommentar: Kongsbergs aksjemilliarder forvirrer. Mange svir seg nå, men det gir også muligheter

Les også

Røkke vil ha Aker BioMarine på børs: Skal hente 2,15 milliarder kroner

Les også

Lego-eier inn i Quantafuel

Publisert:
Gå til e24.no