Apple maktet å vokse på tross av virusuro

iPhone-skaperen økte omsetningen i årets tre første måneder.

Apple-sjef Tim Cook.
Publisert:

Teknologikjempen kunne rapportere om en vekst på 1 prosent i omsetningen til 58,3 milliarder dollar. Justert resultat per aksje kom inn på 2,55 dollar.

Det kommer frem i kvartalstallene som ble sluppet torsdag kveld.

Ifølge Factset var det på forhånd ventet en omsetning på 54,8 milliarder dollar og et resultat per aksje på 2,29 dollar i tremånedersperioden.

På bunnlinjen satt selskapet igjen med 11,25 milliarder dollar.

Coronaviruset påvirker

Som med de fleste andre selskaper om dagen, var analytikerne spente på hvordan coronakrisen påvirket teknologigiganten.

Apple har tidligere trukket guidingen for andre kvartal, på grunn av manglende iPhone-produksjon og dårlig etterspørsel i Kina. Selskapet kom heller ikke med noen ny guiding torsdag kveld.

– Vi er stolte av å rapportere at Apple vokste i kvartalet, til tross for Covid-19, sier Apple-sjef Tim Cook i en uttalelse.

Apple-butikker verden over holdes fortsatt stengt grunnet coronaviruset, selv om butikker i Kina, og én i Sør-Korea har åpnet opp igjen, ifølge CNBC.

Til tross for at omsetningen totalt økte, falt inntektene fra «melkekua» iPhone med syv prosent, til 28,96 milliarder dollar.

– Alle vet at det regnskapsmessige andre kvartalet ikke vil bli bra, men investorene vil se etter nylige tegn til bedring, skreiv Bernstein-analytiker Toni Sacconagh, i et notat i forkant av presentasjonen, ifølge Marketwatch.

Les også

Amazon med kraftig vekst i første kvartal

Øker tilbakekjøpene

Apple-aksjen begynte å rase i slutten av februar, men har siden hentet inn deler av fallet. Torsdag klatret aksjen 2,11 prosent i ordinær handel på Wall Street, men faller marginalt tilbake igjen i etterhandelen.

Så langt i år er aksjen opp 1,93 prosent.

Apple-styret har også besluttet at selskapet skal betale utbytte på 0,82 dollar per aksje til aksjonærene, og gitt tommel opp til øke tilbakekjøpsprogrammet av aksjer med 50 milliarder dollar.

Publisert:
Gå til e24.no