AKER-BRÅKET: Brustad avviser Røkke-avtale

Nærings- og handelsdepartementet avviser at det er kommet til noen enighet mellom regjeringen og Kjell Inge Røkke.

Publisert:

Fredag kveld at Røkke og regjeringen har inngått et kompromiss i Aker-saken.

Dette avvises av Næringsminister Sylvia Brustads statssekretær Øyvind Slåke.

- Det medfører ikke riktighet, sier han i en e-post til E24.

I e-posten heter det at "Viser til oppslag i NRK Dagsrevyen hvor det skapes et inntrykk av at det er inngått en avtale mellom staten og Aker som blant annet innebærer at transaksjonene skal gjennomføres".

Dermed tilbakeviser departementet påstanden fra NRK om at det skal være kommet til noen enighet om at transaksjonen skal gjennomføres.

Les også:

NRK Dagsrevyen mente fredag kveld å vite at regjeringen ved statsminister Jens Stoltenberg og Brustad skal ha inngått et kompromiss med Røkke om at transaksjonene mellom Aker og Aker Solutions skal gå sin gang, men at Røkke må redusere prisen.

- Vi er mener at vi trenger en ny verdivurdering, sa Stoltenberg til kanalen, men skal vi tro Slåke innebærer ikke dette at det er kommet til noen enighet om hva som skal gjøres videre i saken.

At det skal gjennomføres en ny verdivurdering avviser han derimot ikke.

NRK meldte også at Røkke under forhandlingene på onsdag skal ha sagt seg villig til å senke prisen på transaksjonene for selskapene.

Vil ha sveitsere

Statens styrerepresentant i Aker Holding-styret Berit Kjøll og de svenske investorene Investor og Saab har tidligere foreslått at en uavhengig verdivurdering bør gjennomføres av den sveitsiske storbanken UBS.

Pressetalsmann i Aker Solutions Jannik Lindbæk sier til NTBfredag kveld at partene ikke er i mål og at selskapet derfor ikke har noen kommentar.

Heller ikke kommunikasjonsdirektør Geir Arne Drangeid ville si noe da E24 tok kontakt etter oppslaget på NRK.

Les også:

Flere nyheter på E24.

Publisert: