Børsfall på Wall Street etter en uke preget av virusuro

Virusfrykten senket Wall Street fredag, samtidig som Trump-administrasjonen forbyr innreise for alle utlendinger som kan utgjøre en smitterisiko.

DON EMMERT / AFP
Publisert:,

De tre nøkkelindeksene på Wall Street falt alle mer enn én prosent fredag kveld.

Tyngst var fallet for industriindeksen Dow Jones, som noterer sin dårligste børsdag siden 23. august i fjor. For S&P 500 var dette den dårligste børsdagen siden 2. oktober.

Slik ser det ut for de tre nøkkelindeksene ved stengetid:

  • Dow Jones ned 2,10 prosent
  • Nasdaq Composite ned 1,59 prosent
  • S&P 500 ned 1,78 prosent

Fredag startet med en blandet utvikling på de asiatiske børsene, der Tokyo-børsen klatret markant. Oppgangen ble knyttet til en uttalelse fra Verdens helseorganisasjon, som torsdag kveld erklærte at virusutbruddet er en internasjonal folkehelsekrise.

De europeiske børsene avsluttet på sin side dagen med en bred nedgang.

Innfører reiseforbud

Amerikanske myndigheter har i løpet av kvelden erklært helsekrise i USA etter virusutbruddet. De understreker samtidig at smitterisikoen for amerikanske innbyggere er «lav», melder CNBC.

Samtidig vil president Donald Trump forby innreise for alle utlendinger som kan utgjøre en smitterisiko. Ifølge nyhetsbyrået AFP gjelder innreiseforbudet for alle utenlandske statsborgere som har vært i Kina i løpet av de siste to ukene.

I tillegg skal alle amerikanere som vender tilbake fra Hubei-provinsen, plasseres i karantene, melder NTB.

Flyselskaper stanser avganger

På Wall Street avslutter flere flyselskaper dagen med tydelig nedgang, etter både American, United og Delta Airlines besluttet å kansellere avganger til Kina fremover.

American Airlines falt 3,17 prosent, mens United og Delta falt henholdsvis 3,79 og 2,38 prosent.

På den andre siden var det en god børsdag for Amazon, som kvelden før knuste forventningene i sin rapport for fjerde kvartal. Aksjen steg 7,38 prosent.

Også Exxonmobil og Chevron har levert ferske rapporter, men oljeselskapene klarte ikke å imponere investorene på Wall Street. Aksjene falt henholdsvis 4,1 og 3,85 prosent.

Les mer om dagens kvartalrapporter:

Les også

Knuser forventningene etter å ha bommet i to kvartaler på rad

Chevron faller 1,17 prosent i førhandelenExxon mobil slo forventningene i fjerde kvartal