Tilbyr 2.000 danske ansatte frivillige sluttpakker

I oktober innførte storbanken ansettelsesstans. Nå varsles nye tiltak for å kutte kostnader.

STAFF / X01095
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Fredag varslet Danske Bank de ansatte i Danmark om at 2.000 av dem vil få tilbud om frivillige sluttpakker. Det bekrefter bankens midlertidige HR-sjef, Anne Knøs, til dansk TV 2.

– Som ledd i vår plan om å bli en bedre bank har vi behov for å redusere kostnadene, så vi blant annet kan investere markant i å bli en enda mer digital, enkel og effektiv bank, sier Knøs til kanalen.

Banken har ikke ønsket å si noe om hvor mange ansatte det er ønskelig at konsernet skal ha i etterkant av den frivillige nedbemanningen.

– Vi ser på alle kostnader på tvers av konsernet, og det innebærer også at vi over tid vil bli færre medarbeidere, sier Knøs til TV 2.

Allerede i oktober innførte den danske storbanken ansettelsesstans i hele konsernet. Den gang begrunnet banken handlingen med blant annet kostnader til anti-hvitvaskingsarbeid.

Pressesjef Øystein Schmidt i Danske Bank Norge opplyser til E24 at avtalen om frivillige sluttpakker er gjort kun for hovedorganisasjonen i Danmark, og per nå ikke gjelder den norske virksomheten.

«Vi er imidlertid en sammenknyttet nordisk bank, så generelt kan justeringer gjort i én del av banken potensielt vil kunne få følger for andre avdelinger på sikt,» skriver Schmidt i en e-post til E24.

2.000 av 11.000 ansatte i konsernet får mulighet til å søke om frivillige sluttpakker

Her kan du lese mer om

  1. Danske Bank
  2. Bank
  3. Danmark

Flere artikler

  1. Nedgraderer XXL – meglerhus ser 22,5 prosent nedside

  2. Venter ny svak resultatsesong på Wall Street: – Må levere på inntjening de neste kvartalene

  3. Tror på nedskrivinger i XXL på opptil 600 millioner

  4. Annonsørinnhold

  5. Investorer går til gruppesøksmål mot Danske Bank

  6. Telenor har systematisk gitt dansk politi teledata