Equinors verdi redusert med 280 milliarder fra i høst: Dundrer ned på børsen

Onsdag stengte Equinor-aksjen på sitt laveste nivå på to år etter at fallet i oljeprisen fortsatte. Siden toppen i høst har selskapets verdi falt med over 280 milliarder.

FALLENDE KURS: Equinor-aksjen falt onsdag til sitt laveste nivå på flere år, etter et nytt fall i oljeprisen. Siden toppen i høst har selskapets markedsverdi falt med over 280 milliarder kroner til under 500 milliarder kroner.

Foto: Carina Johansen NTB scanpix
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

Oljekjempen har dundret ned rundt 19 prosent i år til under 149 kroner aksjen onsdag, og er nå på sitt laveste nivå siden september 2017.

Oslo Børs stengte ned 0,85 prosent på 830,34 poeng onsdag.

Equinor-aksjen var den mest omsatte for dagen, og stengte ned 1,16 prosent på 149,35 kroner, noe som verdsetter selskapet til 498,6 milliarder kroner, ifølge tall fra Infront.

Fallet kommer etter et nytt fall i oljeprisen til rundt 57 dollar fatet, som er det laveste nivået siden starten av året, og samtidig med et aksjefall på de viktigste børsene i USA.

Equinors markedsverdi har altså falt til under 500 milliarder kroner, ned over 280 milliarder kroner fra toppnivået i september i fjor, da oljeprisen lå nærmere 80 dollar fatet.

– Når markedene og oljeprisen faller så er det ikke så merkelig at også Equinor faller, sier Sparebank1 Markets-analytiker Teodor Sveen-Nilsen til E24.

Han oppgraderte nylig Equinor-aksjen fra en nøytral anbefaling til en kjøpsanbefaling, og har et kursmål på aksjen på 185 kroner, altså 36 kroner over dagens nivå.

– Råvareaksjer har blitt rammet ganske hardt den siste tiden. Equinor er nå blant mine to toppvalg på børsen blant de rundt tyve oljeaksjene jeg dekker. På disse nivåene er Equinor et attraktivt selskap, sier Sveen-Nilsen.

Les mer: Equinor om svake gasspriser: – Det treffer oss

Les også

Smell for Equinor

Rammet av svake gasspriser

Equinor la nylig frem tall for andre kvartal som viste at selskapet blant annet ble rammet av de svake gassprisene i Europa. Men Sparebank1 Markets mener at situasjonen er bedre enn det ser ut til, og at oljekjempen er attraktiv på dagens aksjekurser.

– Aksjen har blitt straffet veldig på grunn av lave europeiske gasspriser. Equinor-aksjen er også meget svak mot sammenlignbare selskaper, og det skal den være på grunn av fallet i gassprisene, men ikke så svak som nå, sier Sveen-Nilsen.

– Vi anbefaler våre kunder å ha så mye Equinor i sine porteføljer som mulig, legger han til.

Han påpeker at Equinor fortsatt leverer gode tall, og at det har vært flere positive nyheter fra selskapet den siste tiden.

– Selskapsmessig har Equinor levert fint. Andre kvartal var ikke så sterkt, men de kuttet investeringsanslaget, noe som forbedrer kontantstrømmen. De sier også at Sverdrup skal nå toppen tidligere enn ventet, det er også positivt, sier han.

– Selskapet falt i dag til under 500 milliarder i børsverdi, fra over 780 milliarder på toppen september i fjor. Det er et fall på over 280 milliarder – er markedet for pessimistisk til Equinor?

– Jeg mener jo det, sier Sveen-Nilsen.

HAR FALT: Equinor har falt nær 19 prosent på Oslo Børs så langt i år. Onsdag endte aksjen ned 1,16 prosent til 149,35 kroner etter et nytt oljeprisfall til rundt 57 dollar fatet.

Foto: Infront
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Equinor

Flere artikler

  1. Svakeste Equinor-aksje på fire år: – Kan jo selvsagt gå enda lavere

  2. Venter milliardfall for Equinor

  3. Virusfrykt har senket oljeprisen: Så mye kan Equinor-aksjen falle

  4. Annonsørinnhold

  5. Oljekjempene skrev ned verdier: Store tap for Exxon, Equinor og Shell

  6. Equinor kutter utbyttet, men dropper grepet fra forrige oljekrise: – Noe overraskende