Nå starter Aksjeligaen opp igjen

Mandag 3. april klokken 09 starter Aksjeligaen 2017, og allerede nå kan du melde deg på.

NÅ STARTER AKSJELIGAEN: I Aksjeligaen får deltagerne 100.000 fiktive kroner hver til å investere i aksjer notert på Oslo Børs. Kursene som vises er i realtid.
Publisert:

Startskuddet for årets Aksjeliga går mandag 3. april klokken 09.00. Fra torsdag 30. mars kan du melde deg på konkurransen.

Aksjeligaen er helårsvarianten av Aksje-NM. Mens sistnevnte varer i en måned, går Aksjeligaen fra april og nesten helt frem til jul.

Prinsippet er det samme: Deltagerne får 100.000 fiktive kroner til å investere på Børsen. Under Aksjeligaen vil det hver måned kåres en vinner. Månedsvinneren er den deltageren som i løpet av måneden har fått høyest avkastning på sin portefølje. Ved konkurransens slutt vil det kåres en hovedvinner – den som har fått de 100.000 kronene til å vokse mest fra start til slutt i konkurransen.

Viktige regelendringer

Under årets Aksje-NM oppsto det en komplisert situasjon med en reparasjonsemisjon i Farstad Shipping. Gjeldende regler for hvordan spillet skulle håndtere hendelser som kan påvirke aksjekursen, skapte unormalt store utslag i porteføljene til de som satt med Farsad-aksjen under emisjonen.

Les også

Konkurranseregler for Aksje-NM og Aksjeligaen

E24 og Oslo Market Solutions, som leverer spillteknologien, har derfor besluttet å endre reglene for hvordan emisjoner håndteres i Aksje-NM og Aksjeligaen. Emisjoner støttes ikke lenger i spillet, og det vil derfor ikke bli tildelt nye aksjer etter en justeringsfaktor, slik det ble gjort tidligere. Det betyr for øvrig at det er deltager selv, dersom han eller hun ønsker det, som må ta ansvar for å selge seg ut av aksjen før den blir handlet «ex-rights» (dvs. dagen før nyemisjonen).

Øvrige hendelser, som splitt, omvendt splitt og utbytte, håndteres som tidligere. Les mer om det i regelverket.

Premier

Nytt av året er at både månedsvinnere og hovedvinneren av Aksjeligaen vil få premier.

De tre første månedsvinnerne får hver sin klokke fra Gant Time i Park Hill-serien. Klokken har hvit urskive og brun skinnreim, og en 42 mm urkasse i rustfritt stål. Mer informasjon om premiene kommer fortløpende på Aksjeligaens startside.

Tidligere har det blitt kåret ukevinnere og en sesongvinner (æresvinner) av konkurransen.

I fjor var det Jan Erik Jørgensen fra Larvik som ble sesongvinner av Aksjeligaen.

– Jeg synes Aksjeligaen er et veldig fint tilbud, en gratis måte å lære på, sa Jørgensen da til E24.

Les også

Jan Erik Jørgensen er sesongvinner i Aksjeligaen 2016: – Jeg hadde kjempeflaks

Les også

Ukesvinner Aksjeligaen: - Jeg gikk «all in» for oljeaksjer

Les også

Nordmenn har aldri før eid aksjer til større verdier

Publisert:

Her kan du lese mer om