- Alle ønsker førsteplassen og pokalen

Studentlag: - Vi vil fortsette å kjempe helt frem til målstreken.

FAGSKOLEN I ÅLESUND: - Vi gratulerer ingen før Børsen stenger fredag, sier Preben Molnes (t.v.) og Henrik Myklebust (t.h.)
  • Magnus Berg Johansen
Publisert: Publisert:

- På oppløpet blir det viktig å treffe sikkert på våre valg av aksjer. Alle sikter etter 1. plassen og vandrepokalen. Skal dette bli mulig, trenger vi enbetydelig oppgang i aksjene vi satser på nå.

Det sier Preben Molnes og Henrik Myklebust fra studentlaget «Fagskolen i Ålesund» til E24 og fortsetter:

- Vi toppet listene en stund frem til Diagenic fikk sitt heftige opprykk med sine 300 prosent. Her har «Garasjen - NHH» hatt bra med is i magen, og det lønnet seg.

Siden «Garasjen - NHH» lyktes med å sitte i Diagenic, som snudde opp ned på Aksje-NM, ble utsiktene endret og forskjellen mellom 1.-plassen og nestemann på listen er for øyeblikket over 15 prosent.

Skal man tro laget på 2.-plass har imidlertid ingen vunnet før man har passert målstreken.

- Vi vil fortsette å sikte mot toppen helt frem til mål. Og om ikke det går, blir det uansett en spennende kamp om 2.-plassen med «Norske Markets - NMBU», sier de.

- Vil ikke risikere noe

Studentlaget i ledelsen, «Garasjen - NHH», erkjenner at de befinner seg i en meget komfortabel situasjon og at de ikke tenker å rote bort topplasseringen med risikofylte investeringer.

Mats Vormeland Langgård (t.v.), Fredrik Døhl Mostad og Kristian Kaldhol Moldvær (t.h.)

- Vi anser ledelsen i hele spillet som uoppnåelig å ta igjen. Vi vil neppe få en ny Diagenic-hendelse denne uken. Samtidig innehar vi ledelsen i studentklassen. Derfor har vi ikke noen konkrete incitamenter til å ta stor risiko på oppløpet, sier de til E24 og fortsetter:

- I tillegg har andreplassen (Fagskolen i Ålesund) valgt å holde 1/4 av pengene sine i banken, noe som er uforklarlig hvis de vil vinne.

Les også

- Aksje-NM vil definitivt fargelegge CV-en!

Studentlaget, som under fjorårets konkurranse kom inn som nest beste studentlag, påpeker at man gjerne kan oppnå god avkastning uten flaks, men at flaks ofte er nødvendig for å vinne konkurransen.

- Det er svært vanskelig å vinne Aksje-NM uten en god porsjon flaks. Det er naturligvis gode muligheter for å oppnå solid avkastning, men om man ønsker totalseieren, må man være villig til å foreta investeringer som innebærer høy risiko.

Og med fjorårets 2.-plass var det ikke noe annet alternativ for studentlaget.

- Målsetningen er å slå «Besservissere» fra BI og NHH

Petter Astrup (t.v.) og Erik G. Jansen

På 6. plass ligger studentlaget «NTNU HollaInvest». De har sammen med førstnevnte ligget i toppen de siste ukene.

Med gode plasseringer i både DNO International og Norwegian Air Shuttle påpeker de at kampen om pokalen trolig er tapt, men at kampen om stoltheten fortsatt står ved.

- Det er tilnærmet umulig å nå opp på hovedlisten, så vårt mål er å få en fin positiv avkasting og nå opp i toppen på studentlisten, sier Erik G. Jansen, og fortsetter:

- Det eksisterer nemlig uten tvil flere «besserwissere» både på BI og NHH som tror de er smartere enn både markedet og andre profesjonelle, og da hadde det vært fint å sette de litt på plass.

Les også

Henter inn «toppspisser» i kampen om vandrepokalen

Ifølge studentlaget fra NTNU har de en siste satsning de håper skal fungere på oppløpet.

- Vi har en het kandidat i et selskap som slipper tall på onsdag, og ettersom nevnte aksje har blitt omtalt som underpriset, er det kanskje denne kandidaten som kan sikre eller eventuelt bedre vår plassering.

- En plassering blant topp 3 skal kunne være mulig å nå dersom vi gjør et par endringer.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. Henter inn «toppspisser» i kampen om vandrepokalen

  2. – Man må være paranoid og hele tiden være på tærne

  3. Hoppet nesten 20.000 plasser denne uken

  4. Kan ditt studentlag vinne Aksje-NM?

  5. Bruktbilselger vant Aksje-NM: – Jeg brukte magefølelsen og kjørte «all in»